Criza imigranţilor: Sute de morţi în Mediterană, după răsturnarea a două ambarcaţiuni

| 28 aug, 09:30

Sute de persoane ar fi murit joi, după ce două ambarcaţiuni la bordul cărora se aflau până la 500 de imigranţi s-au răsturnat în largul coastelor oraşului libian Zuwara, potrivit unor locuitori şi oficiali, relatează BBC News.

Prima ambarcaţiune, care a a cerut ajutor joi, avea aproape 50 de persoane la bord. A doua ambarcaţiune, care s-a scufundat ulterior, avea aproximativ 400 de pasageri.

Ofciali libieni au anunţat că aproximativ 201 persoane au fost salvate de către Paza de Coastă libiană, însă mulţi oameni ar fi rămas blocaţi în cala ambarcaţiunii care s-a scufundat.

Un centru de detenţie pentru imigranţi ilegali de la Sabratha, la vest de Tripoli, a primit 147 de persoane, a declarat un oficial pentru Reuters.

Cel puţin 100 de cadavre au fost aduse la un spital de la Zuwara, tot la vest de Tripoli, a declarat un locuitor pentru BBC.

Între victime se află imigranţi din Siria, Bangladesh şi din mai multe ţări subsahariene, a declarat acest locuitor, o informaţie pe care BBC precizează că nu a putut să o verifice din alte surse.

Aproximativ 2.400 de imigranţi au murit anul acesta încercând să traverseze Mediterana către Europa, potrivit ONU.

Alte peste 100.000 de persoane au reuşit să ajungă în Italia, iar alte aproximativ 160.000 au traversat marea în Grecia.

Mulţi dintre oamenii care încearcă să traverseze Mediterana fug din calea unor conflicte sau de persecuţie şi pornesc la acest drum periculos pe mare din Libia, la bordul unor ambarcaţiuni, exploataţi de traficanţi de persoane. Libia, în care există două guverne de un an, este devastată de un conflict intern între mai multe miliţii rivale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ