Discuțiile pentru o nouă reuniune în formatul Rusia-NATO, într-un stadiu avansat

| 31 oct, 11:44

Consultările cu privire la agenda viitoarei reuniuni în formatul Rusia-NATO se află într-un stadiu avansat, a declarat luni la Moscova ministrul de externe adjunct al Rusiei, Aleksei Meșkov, citat de TASS.

"În acest moment, lucrăm la ordinea de zi. Suntem într-un stadiu avansat", a indicat înaltul diplomat rus, precizând că viitoarea reuniune va avea loc la nivel de ambasadori.

Referitor la data acestei reuniuni, Aleksei Meșkov a declarat că nu a fost stabilită deocamdată o dată exactă, dar că se discută.

Ultima reuniune Rusia-NATO, o platformă de dialog între cele două părți, a avut loc în luna iulie după summitul de la Varșovia, în cadrul căruia Alianța a decis să desfășoare până la 4.000 de militari în Est în scopul de a-și consolida securitatea.

De la izbucnirea crizei din Ucraina, în iunie 2014, relațiile dintre Rusia și NATO s-au tensionat la un nivel fără precedent după încheierea Războiului rece, iar ultimele decizii ale Organizației au iritat și mai mult Moscova.

Astfel, ambasadorul Rusiei la NATO, Aleksandr Grușko, a avertizat din nou Alianța Nord-Atlantică, într-un interviu apărut luni în semioficiosul Izvestia, că Moscova nu va lăsa fără răspuns consolidarea prezenței militare a Organizației în Lituania, Letonia, Estonia și Polonia în 2017.

"Măsurile luate de NATO nu vor rămâne fără răspuns", a spus el, remarcând în acest context că Alianța își consolidează și prezența în zona Mării Negre.

Tag-uri: diplomat rus, nato, Rusia
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ