EUObserver: Anexarea Crimeii a fost PERMISĂ de Occident. Un document a scos totul la iveală

| 26 feb, 19:08

Un document de acum doi ani arată că anexarea Crimeii de către Rusia a fost permisă de către Statele Unite şi de puterile europene. Documentul, publicat de o comisie parlamentară de la Kiev, conţine transcrierea reuniunii Consiliului Naţional de Siguranţă şi Apărare din 28 februarie 2014, la o săptămână după căderea regimului Ianukovici, dar şi după ce militari trimişi de Rusia au capturat clădiri guvernamentale din Crimeea.

Potrivit EuObserver, preşedintele interimar Turcinov a vrut să respingă atacul rusesc, declarând stare de război. Miniştrii l-au avertizat însă că acest lucru nu este posibil. Ministrul apărării a explicat că poate mobiliza doar 5.000 de soldaţi, în timp ce Rusia a trimis deja 38.000 de oameni la graniţă, sub pretextul unui exerciţiu militar.

"Nu suntem pregătiţi pentru un război. Avem nevoie de timp, avem nevoie de ajutor, avem nevoie de o reacţie dură din partea comunităţii internaţionale. Voi fi direct. Astăzi nu avem nicio armată. A fost distrusă sistematic de către Ianukovici şi anturajul său", a explicat ministrul apărării. 

Totodată, alţi lideri ucraineni au explicat că majoritatea locuitorilor din Crimeea sunt proruşi, ceea ce înseamnă că ruşii nu vor avea parte de rezistenţă. 

La rândul său, premierul Iaţeniuk i-a spus că NATO se teme să ajute Ucraina şi că nicio ţară nu le va veni în ajutor în cazul unui război cu Rusia. El a explicat că statele occidentale vor să evite "un conflict militar cu Rusia în mijlocul Europei".El a adăugat că dacă Ucraina va declara stare de război, atunci Rusia va înţelege că îi declară război.

Abia eliberată atunci din închisoare, Iulia Timoşenko l-a avertizat pe Turcinov că se va repeta scenariul din Ossetia de Sud, când ruşii au invadat Georgia profitând de conflictul dintre fosta republică sovietică şi regiunea separatistă. Georgia era condusă pe atunci de Mihail Saakashvili, în prezent guvernatorul regiunii ucrainene Odessa. Acesta a sperat că SUA sau NATO îl vor ajuta, însă nimeni nu a făcut asta. 

Un alt avertisment a venit din partea şefului serviciului de informaţii ucrainean. "Americanii şi germanii ne-au cerut să nu începem nicio acţiune deoarece, după informaţiile lor, Putin o va folosi ca pretext pentru o invazie pe scară largă", a spus acesta.

În final, starea de război nu a fost declarată, ci doar starea de alertă. Rusia a anexat Crimeea în martie 2014, iar Occidentul a replicat doar cu sancţiuni.

loading...

Ştirile orei

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 feb, 20:56
mosu
Un lucru ce multora li se pare de trecut cu vederea.In secunda unu ,dupa terminarea jocurilor olimpice de iarna de la soci,Rusia ocupa crimeea.Tot posibil au fost trimisi bani fara numar pentru jocurile olimpice dar o infima parte au fost folositi pentru olimpiada.
26 feb, 23:34
cristi
atentie
Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ