FMI: Perspectivele economice sunt sumbre în pofida prețului scăzut al petrolului

| 15 ian, 20:02

Declinul semnificativ al prețului țițeiului și avansul mai solid al economiei SUA nu vor fi suficiente pentru a îmbunătăți perspectivele de creștere ale economiei mondiale în acest an, a afirmat joi, directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde.

Prețul mai scăzut al petrolului va ajuta consumul în întreaga lume dar SUA vor fi probabil singura economie importantă unde se va înregistra o creștere a consumului și investițiilor, a explicat șeful FMI.

"Stimulentele apărute ca urmare a ieftinirii țițeiului sunt bine venite dar dacă fundamentele economiile nu sunt solide, aceste evoluții nu vor fi de ajutor', a avertizat Christine Lagarde.

Citeşte şi: Preţul petrolului, într-o continuă scădere. Preşedintele iranian: Ţările care au făcut asta vor regreta

'Vedem că redresarea economiei mondiale se confruntă în continuare cu dificultăți. Prea multe state suferă de pe urma crizei financiare, care a dus la creșterea șomajului și a nivelului datoriei. Prea multe companii și gospodării își reduc investițiile și consumul deoarece sunt îngrijorate de evoluția slabă a economiei', a declarat directorul general al FMI.

loading...

Ştirile orei

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ