FOTO Misterul Puiului Luminos. Carne de pui FOSFORESCENTĂ, descoperită în Bucureşti

| 24 apr, 2014

Cu o zi înainte de Paşti, Epochtimes România semnala faptul că în bucătăria redacţiei a aterizat o caserolă de pulpe de pui - pusă în vânzare de unul dintre cei mai mari producători din ţară - care, dacă vă vine să credeţi - în întuneric lumina fosforescent.

 

Carnea fusese cumpărată de la un magazin ultracentral din Bucureşti de o cititoare a publicaţiei lor, care a constatat că, stupoare, pe întuneric pulpele dădeau lumină. Dânsa a sesizat problema pe email şi jurnaliştii au preluat de la dumneaei câteva bucăţi de carne, pentru a verifica ceea ce li s-a semnalat.

Am luat carnea şi au analizat situatia. Pulpele au făcut ultimul lucru pe care te-ai aştepta să-l facă nişte pulpe de pui şi anume, au început să emane o lumină fosforescentă, uşor vizibilă cu ochiul liber.

În consecinţă, au pus mâna pe telefon şi au sunat la celebra Autoritate Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), pentru a le semnala şi lor respectivul fenomen, în ideea că un pui care luminează ar putea să nu fie recomandabil pentru consumul uman.

A doua zi, au luat-o de la capăt încercând să aducă "lumină" asupra fenomenului neobişnuit. Au sunat la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), unde li s-a comunicat că, fiind ajun de Paşte, laboratorul de analize este închis şi tot închis va fi până marţi, când ar fi de preferat sa se ducă pentru analize direct către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) de pe dr Staicovici.

Următorul pas, din nerăbdare, au sunat Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov unde li s-a explicat că plângerea nu poate fi rezolvată pe plan local căci, deşi carnea a fost cumpărată din Bucureşti, producătorul cărnii este din alt oraş. Astfel că au fost direcţionaţi către Comisariatul pentru protecţia cumpărătorului din respectivul oras unde le-a raspuns chiar Comisarul Şef care a preluat cu maximă operativitate reclamaţia si i-a anunţat că va dispune controale la producătorul cărnii chiar în respectivă zi, ajun de Paşti. Câteva ore mai târziu, acelaşi comisar şef le-a comunicat faptul că o echipă de intervenţie s-a deplasat la producător, a efectuat controale şi, deşi carnea din lotul semnalat de noi ca fiind cu potenţiale probleme se epuizase, cum producătorul a păstrat mostre din respectivul lot, acestea vor fi trimise la analize marţi. Domnul comisar i-a sfătuit insistent să se deplaseze cu mostrele de carne care luminează la un laborator DSVSA, marţi.

Cand au ajuns la IDSA, au aflat ca se ocupă cu bunăstarea animalelor, nu cu analiza alimentelor cumpărate din comerţ şi că DSVSA i-a îndrumat greşit. În consecinţă, au ajuns la laboratorul Institutului de Igienă Publică şi Sănătate Veterinară de la Obor. Acolo, doamna de la recepţie s-a minunat de problema semnalată si le-a explicat că, având în vedere că ambalajul caserolei cu pulpe de pui este desfăcut – cum altminteri poţi scoate oare o carne să o găteşti dacă n-o scoţi din ambalaj – ei nu pot primi eşantioanele, căci "trasabilitatea produsului" nu mai poate fi urmărită.

Deşi i-au explicat că vor să ştie ce anume a cauzat respectivul fenomen de luminescentă a cărnii şi că mai departe va fi treaba autorităţilor competente să decidă dacă contaminarea se datorează producătorului, transportatorului etc., cu regulamentul în mână le-a comunicat că nu îi poate ajuta.

Într-un final, după ce DSVSA a consultat problema, au ajuns la concluzia ca  nu ştiu ce analize să facă pentru un pui luminos, nemaiconfruntându-se niciodată cu un astfel de caz. De fapt, niciun laborator din reţeaua avizată de IDSA nu este în măsură să analizeze problema semnalată deşi jurnalistii de la EpochTimes au apelat la empatie: “Domnule, imaginaţi-vă că s-ar nimeri la dvs în farfurie o astfel de carne sau la rudele dvs, se pot îmbolnăvi mii de români, ce facem, încotro să ne îndreptăm etc." l-a lăsat pe angajatul DSVSA neclintit. Nu ne poate ajuta şi nici nu ştie înspre ce laborator ne-ar putea îndrepta, cât despre potenţiale cazuri de îmbolnăvire... să sperăm că a fost un caz singular".

În consecinţă, Puiul Luminos rămâne un mister. Până atunci, vă sugerăm ca ,dacă aveţi sau vreţi să gătiţi pui, făceţi-o noaptea, iar înainte să-l înghesuiţi în tigaie, închideţi uşor lumina şi vedeţi cum se poartă.

 

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ