Francois Hollande, răspuns TRANŞAT la înregistrarea Statului Islamic

| 25 ian, 10:40

Președintele francez Francois Hollande a declarat luni că "nicio amenințare nu va face Franța să aibă îndoieli" după difuzarea unei înregistrări video de către Statul Islamic în care aceasta pretinde că îi prezintă pe nouă dintre autorii atentatelor de la 13 noiembrie și amenință toate statele coaliției anti-SI conduse de SUA, relatează AFP.

"Nimic nu ne va speria, nicio amenințare nu va face Franța să aibă îndoieli asupra a ceea ce are de făcut în lupta împotriva terorismului", le-a declarat Francois Hollande jurnaliștilor în marja unei ceremonii oficiale de la palatul prezidențial din New Delhi, în a doua zi a vizitei sale de stat în India.

"Aceste imagini nu fac decât să-i descalifice pe autorii acestor crime", a mai spus el. "Dacă am luat măsuri pentru a prelungi starea de urgență, este pentru că știu că această amenințare există și că nu vom ceda deloc, nici în privința mijloacelor de a ne apăra țara, nici în privința libertăților", a adăugat președintele francez, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: ATACURILE de la Paris: Statul Islamic a difuzat imagini cu autorii atentatelor în timp ce decapitează ostatici

Înregistrarea video făcută publică duminică îi prezintă pe nouă dintre autorii atentatelor care au provocat moartea a 130 de persoane la 13 noiembrie 2015 la Paris. Șapte membri ai comandoului care au comis aceste atacuri au fost identificați de anchetatori, care până acum nu au reușit însă să-i identifice pe cei doi atentatori sinucigași de la Stade de France, care aveau asupra lor pașapoarte false siriene. Înregistrarea video trece sub tăcere participarea unui al zecelea bărbat, Salah Abdeslam, în prezent dat în urmărire generală pentru implicarea în atentate.

Exprimându-se în arabă și franceză, mai mulți dintre atacatorii prezentați de înregistrarea video afirmă că 'mesajul lor este adresat tuturor țărilor care participă la coaliție'.

Potrivit anturajului președinției franceze, înregistrarea video nu a fost încă autentificată.

În ultimul număr al revistei sale de propagandă, difuzat la 19 ianuarie, Statul Islamic i-a prezentat deja pe jihadiștii care au comis atentatele de la 13 noiembrie 2015, precizează AFP.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ