Francois Hollande, vizită INOPINATĂ la Moscova. Declaraţia cu care Putin i-a SURPRINS pe jurnalişti

| 08 dec, 2014

Moscovei îi convin ambele variante de soluţionare a problemei apărute în contractul pentru livrarea de portavioane Mistral către Rusia: primirea navelor sau compensaţii financiare, a declarat luni Iuri Uşakov, consilierul preşedintelui rus, potrivit agenţiei de presă TASS.

Potrivit lui Uşakov, în timpul discuţiilor pe care Vladimir Putin le-a avut sâmbătă cu preşedintele francez Francois Hollande, sosit într-o vizită inopinată la Moscova, acest subiect nu a fost discutat. 'Hollande nu a abordat-o, iar din partea noastră nici nu au existat încercări de a o aborda', a spus reprezentantul Kremlinului.

'Preşedintele (Putin) a subliniat că noi (partea rusă) abordăm cu calm situaţia. În principiu ne convin ambele variante: sau navele, sau banii', a precizat Uşakov.

La finalul întrevederii de sâmbătă cu omologul său francez, preşedintele Putin a anunţat că nu a abordat în discuţia cu Hollande tema livrării portavioanelor Mistral. Şeful statului rus le-a spus jurnaliştilor că va 'manifesta înţelegere' faţă de modul în care Franţa îşi va onora obligaţiile.

Rusia ”aruncă” TRUPE SPECIALE în Donbas

'Plecăm de la premisa că acest contract va fi îndeplinit', a spus Putin, exprimându-şi speranţa că, în caz contrar, Franţa îi va restitui Rusiei banii deja plătiţi.

La rândul său, preşedintele francez a declarat că problema livrării de nave Mistral către Rusia este legată exclusiv de îndeplinirea de către Moscova a Acordurilor de la Minsk.

Contractul ruso-francez privind construcţia de portavioane pentru Flota Federaţiei Ruse a fost semnat în iunie 2011.

Bruxelles-ul, în COLAPS ECONOMIC. Factorul care a dus la prăbuşirea stâlpului Uniunii Europene

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ