Gorghiu, despre acuzaţiile la adresa lui Munteanu: Sunt necesare dovezi

| 14 apr, 18:50

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat joi că împotriva lui Marian Munteanu, candidatul liberalilor la Primăria Capitalei, se poartă o campanie de denigrare şi a cerut dovezi pentru acuzaţiile care i se aduc acestuia.

"Am cerut şi noi, în măsura în care se poate, să vedem şi nişte dovezi. Când acuzi pe cineva nu este suficient să postezi un mesaj în online sau să duci o campanie de denigrare în online. Cred că este necesar să mai vii şi cu argumente", a spus Gorghiu. 

Ea a precizat că lui Marian Munteanu nu i s-a făcut propunerea de a candida din partea PNL înainte de anunţul lui Ludovic Orban privind retragerea din cursa electorală. 

"Marian Munteanu era în contact cu liderii PNL, inclusiv cu Ludovic Orban. Să ştiţi că era în echipa de susţinători ai lui Ludovic Orban. A discutat nu doar cu Ludovic Orban, a discutat cu mulţi colegi din spectrul politicii româneşti, din dorinţa de a-şi asuma ceilalţi candidaţi parte din proiectele pe care platforma sa civică le avea elaborate şi dorea să le implementeze la nivel de Primărie Generală, la nivelul primăriilor de sector şi din ţară. Nu a existat niciun fel de propunere a PNL pentru nimeni înainte de a renunţa din proprie iniţiativă şi încă o dată îi mulţumesc lui Ludovic Orban pentru acest comportament corect faţă de partid de a renunţa. Este un scenariu mincinos, o manipulare ordinară prin anumite medii, sugerând că partidul şi-a căutat candidat înainte să iasă Ludovic Orban din această competiţie", a spus liderul PNL. 

Ea a arătat că Munteanu a fost contactat, iar formalizarea gestului a făcut-o prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu. 

"Eram vreo zece în încăpere. L-am chemat la o discuţie. Nu a fost niciun tete-a-tete, a fost o discuţie cu mare parte din comisia de unificare înainte să mergem în echipa politică să propunem această variantă. În ziua de marţi s-au întâmplat toate aceste discuţii pe repede înainte, pentru că mi se părea firesc să nu lăsăm lucrurile să treneze, să nu creăm un deserviciu partidului şi să venim cu o propunere rapidă, dar faptul că este atacat dintr-o anumită zonă atât de virulent, zonă care este suporter fanatic al unui candidat - Nicuşor Dan - mie nu doar că-mi ridică semne de întrebare, mi se pare neprincipial să ataci un candidat cu atâta fervoare şi cu atâta dorinţă pentru că tu doar aperi alt candidat. Cred că puţină etică nu ar strica", a afirmat Gorghiu. 

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a precizat că discuţiile cu privire la nominalizarea lui Munteanu au avut loc marţi. 

"Discuţiile au fost marţi. Indiscutabil aveam candidaţi din partea partidului. Problema era să mergem cu o candidatură a unui membru al partidului sau înţelegem că este cazul să venim cu o candidatură din partea societăţii civile. (...) Până la urmă, decizia luată aproape în unanimitate a fost să mergem cu un candidat din partea societăţii civile. Nimeni nu a fost pus la colţ, nici doamna Săftoiu, nici domnul Predoiu, nimeni. Decizia a fost să mergem cu un candidat din partea societăţii civile", a conchis Blaga.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ