Guvernul Greciei, depăşit de afluxul de imigranţi: "Suntem obligaţi să avem infrastructură"

| 24 aug, 23:38

Guvernul în exerciţiu al Greciei, condus de premierul demisionar Alexis Tsipras, a explicat luni că infrastructura ţării este insuficientă pentru a face faţă celei mai grave crize a refugiaţilor de după al II-lea Război Mondial

Pe fondul crizei economice acute, Grecia se confruntă cu un aflux de zeci de mii de imigranţi, majoritatea sirieni care fug de războiul civil.

Agenţiile umanitare internaţionale au criticat reacţia slabă a Greciei.

Guvernul de la Atena a anunţat că, în primele şapte luni ale anului 2015, în Grecia au venit 160.000 de imigranţi, de trei ori mai mulţi decât în 2014.

"Grecia este ţară de primire a imigranţilor, astfel că suntem obligaţi să avem infrastructură", a declarat Olga Gerovasili, purtătorul de cuvânt al Guvernului în exerciţiu de la Atena.

"Dar suntem acuzaţi de lucruri pentru care nu am avut timp, de ceea ce nu au făcut guvernele Greciei din ultimii ani", a adăugat oficialul grec, potrivit postului Alpha TV.

Unele organizaţii pentru drepturile omului au admis că Grecia este doar o parte a problemei europene a imigraţiei. "Nu este vorba doar de o tragedie greacă..., ci de o criză la nivel european", a afirmat Gauri van Gulik, director în cadrul organizaţiei Amnesty International responsabil de Europa şi Asia Centrală.

Tag-uri: Grecia, imigranţi
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ