Hollande: Lucrăm împreună pentru a facilita aderarea României la Schengen cu spațiul aerian

| 20 ian, 17:37

Președintele francez Francois Hollande a afirmat miercuri că România și Franța lucrează împreună pentru a facilita aderarea la Schengen a țării noastre cu spațiul aerian, transmite Agerpres.

"România de mult timp a participat în mod efectiv la Schengen. Cei doi miniștri de Interne sunt chiar acum în discuții pentru a vedea care sunt etapele ce trebuie îndeplinite (...) și care sunt deja discutate cu prietenii noștri români. Securitatea înseamnă a avea — și aici lucrăm împreună, mai ales în Parlamentul European — registrul european al pasagerilor, pentru că acest lucru va permite verificările și va facilita aderarea României la spațiul Schengen cu spațiul aerian", a precizat Hollande, într-o declarație de presă comună cu premierul Dacian Cioloș, aflat într-o vizită oficială de două zile la Paris.

Șeful statului francez a precizat că în discuțiile avute cu prim-ministrul român Dacian Cioloș a fost evocată și problematica protejării frontierelor externe ale Uniunii Europene.

"Știm ce face România pentru a merge în același sens cu Franța, adică să asigure o securizare efectivă a frontierelor externe ale UE. Și, bineînțeles, vom susține Comisia Europeană pentru înființarea corpului de gardieni europeni care să permită rezolvarea cât mai uman posibil a situației refugiaților și să nu mai fim confruntați cu mișcări de populații care să creeze situații extrem de dureroase. Am vrut să reamintim că dorim un viitor pentru spațiul Schengen, pentru că desființarea Schengen ar avea consecințe foarte grave pentru Uniunea Europeană. Trebuie să ameliorăm Schengen-ul, poate să rediscutăm un set întreg de reguli, dar trebuie să păstrăm spațiul Schengen", a subliniat Francois Hollande.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ