Incendiu la cea mai mare mină de fier din lume

| 24 iun, 2014

Producţia la cea mai mare mină de fier din lume, aflată la Kiruna în nordul extrem al Suediei, a fost oprită mai multe ore marţi din cauza unui incendiu, informează AFP.

Incendiul a pornit de la un vehicul utilitar la o adâncime de 1.338 de metri la primele ore ale dimineţii, potrivit poliţiei.

Operatorul minei, companie publică LKAB, a anunţat iniţial că focul a fost stins, că nu au fost persoane rănite şi că cele 400 de persoane din subteran s-au refugiat într-un loc sigur. Însă în cursul după-amiezii, compania a anunţat că aproximativ 20 de persoane au fost spitalizate.

În cele din urmă, surse spitaliceşti au anunţat că 27 de persoane au fost tratate, însă 'niciuna nu este în pericol de moarte'. Trei persoane se aflau sub observaţie într-o secţie de terapie intensivă în cursul după-amiezii.

Activitatea în mină a fost reluată în cursul aceleiaşi zile, a precizat LKAB.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ