Jason Momoa (Khal Drogo) citeşte benzi desenate cu eroi din basmele româneşti

| 12 mai, 2014

La a doua ediţie East European Comicon numărul participanţilor s-a triplat faţă de anul trecut. În timp ce mii de fani s-au înghesuit să facă poze cu Jason Momoa şi Natalia Tena din Game of Thrones, starurile s-au arătat foarte interesate de eroii noştri autohtoni, mai precis de benzile desenate cu Harap Alb Continuă.

Romexpo a găzduit, în perioada 9-11 mai, în trei pavilioane separate, cea de-a doua ediţie a East European Comicon. Având în vedere că în 2013 evenimentul a avut loc la Palatul Copiilor se pare că publicul interesat de comics, benzi desenate, seriale Fantasy şi jocuri creşte de la an la an. Organizatorii se aşteaptă la o participare de peste 15.000 de persoane în cele trei zile ale evenimentului.

Înghesuială mare la poze cu tronul din Game of Thrones, dar şi mai şi la poze cu două din starurile ultra urmăritului serial Game of Thrones: Jason Momoa, cunoscut şi pentru rolurile sale din Stargate Atlantis, Conan şi mai recentul Game of Thrones, şi Natalia Tena, care a jucat în Harry Potter Order of the Phoenix. Fanii au putut să-l întâlnească la Comicon și pe “Regele Iadului” din serialul Supernatural, britanicul Mark Sheppard. În pauzele de la foto cu fanii, actorii din Game of Thrones s-au arătat foarte interesaţi de un erou de-al nostru, românesc get beget: Harap Alb.

Harap Alb Continuă este singura bandă desenată din România care explorează universul lui Creangă așa cum nimeni nu și l-a închipuit vreodată. Harap Alb este un războinic care l-ar face până și pe Khal Drogo să dea un pas înapoi, iar fiecare din prietenii săi au superputeri care i-ar face invidioși până și pe cei mai tari supereroi din Marvel sau DC Comics.

Partea cea mai frumoasă este că Harap Alb Continuă are din ce în ce mai mulți fani, ne-a spus unul dintre organizatori. Publicul românesc de bandă desenată crește pe zi ce trece, sau mai bine spus într-un an cât alții în 7. Într-un an, Harap Alb Continuă a ajuns să aibă 10 numere scoase, un univers bine definit (cu hartă și chestii) și peste 135.000 de fani pe Facebook. Fiecare din prietenii eroului au acum profunzime, povești de origine şi foarte important, au nume. Pe Harap Alb îl cheamă Ştefan iar pe fata Împăratului Roşu, Mara, Ochilă e Haiganu, iar Gerilă e de fapt Miron.

Harap Alb Continuă i-a atras pe Jason Momoa şi pe Natialia Tena la standul de prezentare. Natalia a fost foarte încântată de un set de bijuterii făcute de băieţii şi fetele de la Harap Alb Continuă din reviste rebut, compactate şi lăcuite (eco freindly). Echipa de la HAC este foarte mândră că Natalia poartă acum la gât un lanț făcut din revistele Harap Alb Continuă.

Mai multe detalii despre echipa Harap Alb aici. Sau dacă vreţi să fiţi tot timpul la curent cu se întâmplă în lumea HAC intraţi pe Facebook şi daţi like.

Nouă ne place că sunt încă oameni, artişti şi scriitori care promovează ce avem noi mai frumos în folclorul şi poveştile noastre, într-o formă care să atragă tinerii şi adulţii din România şi de aiurea.

Există un proiect de a traduce Harap Alb Continuă în engleză şi franceză, echipa de la HAC este sigură că americanii, britanicii, francezii sau belgienii ar putea să se îndrăgostească foarte repede de eroii noştri nu numai noi de ai lor.

loading...

Ştirile orei

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mai, 2014
Ionut Cepaliga
faptul ca basmul cu Harap Alb este pe val se datoreaza numai guvernului PSD..
(guvernul PDL l-a urat...)
si ministrului de resort,care ii placeau povestirile,de mic...
daca e sa ne luam dupa ziarul Curentul,statea la povesti cu ofiterii ...
12 mai, 2014
rafy
Mi se pare mult mai reprezentativ rolul din Stargate Atlantis

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ