Românii răniţi în atentatul de la Nisa sunt din Buzău. Informaţii despre starea acestora

| 15 iul, 09:01

Preşedintele României a declarat la Cotroceni că se află în strânsă legătură cu autorităţile franceze pentru a se asigura că cei doi români răniţi în atac sunt bine îngrijiţi.

UPDATE 17.15 Cei doi români - soţ şi soţie - răniţi, noaptea trecută, în atacul de la Nisa, de pe Promenade des Anglais, sînt din Buzău.

Este vorba despre doi tineri - el în vîrstă de 38 de ani, ea avînd puţin peste 30 de ani - care se aflau de circa doi ani în Nisa. Cei doi buzoieni au fost spitalizaţi la un centru medical aflat la circa 7 kilometri distanţă de Nisa. Identitatea tinerilor nu a fost dată publicităţii de Ministerul Afacerilor Externe, dar familiile au fost deja anunţate în legătură cu starea lor.

Iniţial, după atac, cei doi s-au pierdut unul de celălalt. Ei s-au regăsit, în această dimineaţă, într-un salon al spitalului în care se află internaţi. Regăsirea a fost emoţionantă: el într-un scaun cu rotile, avînd fractură de membru inferior, ea aflată sub efectul sedativelor, răspunzîndu-i doar prin mişcări ale ochilor care confirmau că îl aude şi înţelege ce spune.

O familie de români care i-a vizitat la spital şi care a vrut să îşi păstreze anonimatul a declarat pentru sansanews.ro că cei doi buzoieni sînt în afara oricărui pericol. „I-am găsit în spital. El are o triplă factură la un picior, este foarte posibil să fi fost lovit de camion. Ne-a povestit că a sărit de pe promenadă. Ea este sedată, are un hematom în zona tîmplei. Medicii spun că nu este în pericol, dar vor să o monitorizeze. Are toate funcţiile vitale bune, dar medicii vor să vadă dacă hematomul se resoarbe”.


UPDATE 10.26 "Le doresc multă sănatatE celor care au fost răniţi şi asigur poporul francez de solidaritatea României. Sunt în strânsă legătură cu autorităţile pentru a mă asigura că cei doi români sunt bine îngrijiţi.(...) Flagelul terorismului trebuie combătut, actele de cruzime trebuie stopate și putem face asta doar uniți împotriva celor care nu au nicio justificare pentru actele lor", a declarat preşedintele.

 

---

"Din informaţiile pe care le avem, din fericire, nu există români decedaţi. Sunt două persoane rănite, însă ambasada, consulatul sunt în contact cu autorităţile locale. (...) Din câte ştiu, sunt două persoane îngrijite medical şi Consulatul din Marsilia e în legătură cu autorităţile locale pentru a acorda asistenţă. Se pare că e vorba de români care locuiesc acolo", a precizat ministrul Lazăr Comănescu la Realitatea TV.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat, în această dimineaţă, că, prin intermediul Ambasadei României în Franța și Consulatului General la Marsilia, întreprinde în regim de urgență demersurile legale pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia victimelor de la Nisa.,

În plus, o echipă consulară se deplasează la fața locului pentru a oferi asistența necesară.

Cetățenilor români şi rudelor acestora li s-au pus la dispoziție mai multe numere de telefon pentru a afla informaţii legate de posibile victime. Toate apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și vor fi preluate de operatorii Call Center 24 de ore din 24. Cei interesaţi pot suna, de asemenea, la linia verde activată de autoritățile franceze. Dacă aţi fost martori ai atentatului de la Nisa ne puteţi scrie şi ne puteţi trimite imagini pe [email protected] sau pe portalul de ştiri realitatea.net, la rubrica martor ocular.

Cel puțin 80 de oameni și-au pierdut viața joi seara într-un atentat la Nisa, mare oraș din sudul Franței, după ce un camion a lovit pe o distanță de doi kilometri mulțimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, sit turistic foarte frecventat de pe malul Mediteranei.

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ