MAE, reacție impecabilă în cazul turiștilor români blocați de ape în Malaezia

| 31 dec, 2014

4 turiști români și alți circa 120 de străini au fost salvați în Malaezia după ce au rămas blocați într-o stațiune aflată în zona râului Sungai Tembeling, Parcul Național Taman Negara. Operațiunile de evacuare a persoanelor au fost realizate cu succes, cu ajutorul elicopterelor și bărcilor de salvare.

Ministerul Afacerilor Externe a avut, din fericire, o reacție foarte bună față de această criză în perioada sărbătorilor, oferind informații în mod constant despre starea concetățenilor din malaezia. Ambasada României la Kuala Lumpur a fost mereu la curent cu situația lor și a făcut toate eforturile pentru a-i scoate din zona de pericol.

Parcul, o destinație turistico-ecologică populară care cuprinde 434.300 de hectare de pădure tropicală, este afectat de cele mai puternice inundații înregistrate din 1971. Inundații importante au afectat, de asemenea, coastă de est a țării.

Cu siguranță modul în care situația a fost gestionată de către autoritățile din țară și reprezentanții români din străinătate a fost unul mult mai potrivit decât decizia premierului malaezian de a nu-și anula sau amâna întâlnirea de vacanță cu președintele SUA Barack Obama în Hawaii, la golf. În timp ce țara sa se confruntă cu unele dintre cele mai puternice inundații din anii recenți, șeful Executivului malaezian a ales să se relaxeze. După cum era de așteptat, valul de critici a fost uriaș.

Ultimul mesaj al lui Najib a fost că este în contact cu adjunctul său, președintele Comisiei Naționale pentru Managementul Dezastrelor, și că a cerut acestuia să intensifice eforturile de a ajuta victimelor. Totul transmis din timpul vacanței, fără niciun regret față de cele 91.000 de persoane care la momentul respectiv erau evacuate și mutate în adăposturi improvizate. Un exemplu bun de reacție complet nepotrivită din partea unui om de stat într-o situație de necesitate.

Se pare că, deși Ministerul Afacerilor Externe a fost hulit și atacat în perioada alegerilor prezidențiale, de data aceasta s-a descurcat foarte bine și a dat dovadă de multă responsabilitate. Așa cum ar trebui să facă de fiecare dată.

Tag-uri: MAE, Malaezia
loading...

Ştirile orei

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 ian, 12:04
Adrian Razvan
Cea mai buna oferta de lucru!
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de e-mail: [email protected]
06 ian, 15:50
neobiectiv.Info
adio,Stefan Ionescu....?
05 ian, 13:32
cantautor
comunica impecabil MAE,insa autoritatile malaiesiene,desi comunica prost,salveaza oamenii impecabil..
comunica impecabil SMURD dar 4 oameni mor langa Constanta
mai bine comunicau prost si ii salvau impecabil...
01 ian, 14:51
Margareta Covete
munceste de acasa
Se cauta parteneri pentru a extinde si la noi in tara o afacere la cheie tip franciza. Partenerii trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte: sa fie persoane serioase, deschise la minte cu orientare spre a face afaceri.
Detaliile despre afacere se dau prin email!
[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ