MEDVEDEV, despre posibilitatea refacerii URSS

| 15 oct, 2014

Rusia nu intenţionează să restaureze Uniunea Sovietică, a declarat miercuri premierul rus Dmitri Medvedev, afirmând că este „este imposibil să reînfiinţezi ceea ce s-a dus” şi că nu există cale de întoarcere în trecut.

Într-un interviu pentru postul american CNBC, Medvedev a declarat că unele ţări au utilizat „mitul” reconstruirii fostei Uniuni Sovietice ca pe o modalitate de consolidare a elitelor.

„Din păcate, pentru unele ţări, inclusiv cele mici, aceasta este doar o modalitate de consolidare a elitelor”, a declarat el. „Ne amintim cu toţii cum funcţionează: vin ruşii, aşa că trebuie să ne unim şi, sub această lozincă, se fac alegeri parlamentare… Ei, bine, dacă li se pare util, să-i lăsăm să se distreze”, a spus Medvedev ironic, adăugând “este imposibil să reînfiinţezi ceea ce s-a dus, evident”.

„Lumea s-a schimbat de atunci, iar Uniunea Sovietică nu mai există. Avem Federaţia Rusă, care are la bază o Constituţie adoptată de poporul nostru. Constituţia proclamă acelaşi set de valori care este acceptat de majoritatea absolută a omenirii, şi anume supremaţia drepturilor omului, democraţia, protecţia proprietăţii private, dezvoltarea axată pe piaţă şi aşa mai departe. Nu le voi enumera pe toate, pentru că toate sunt valori universale”, a declarat el.

Nimeni nu vrea să se întoarcă în trecut, este de părere premierul rus. „Nu există (cale de) întoarcere în trecut”, a spus el.

Întrebat la CNBC despre o posibilă „resetare” a relaţiilor atât timp cât sancţiunile impuse Moscovei din cauza crizei ucrainene sunt în vigoare, Medvedev a răspuns: „nu, sigur că nu. Este absolut imposibil”. „Nu am îndoieli că (sancţiunile) vor dispărea după un timp (…), dar nu putem nega că acestea ne-au afectat relaţiile”, a adăugat el.

„Este imperativ să lăsăm toate astea în urmă, să revenim la normal, poate să ne întoarcem la punctul zero, şi abia după aceea (putem) să vorbim despre relaţiile viitoare”, a subliniat Medvedev, calificând politica sancţiunilor occidentale ca fiind „absolut destructivă sau chiar stupidă”.

Occidentalii au impus Rusiei, pe care o acuză că îi susţine pe separatiştii ucraineni, o serie de sancţiuni economice, determinând o retragere masivă a capitalurilor din Rusia, care riscă să ajungă în pragul recesiunii economice.

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 2014
suzana
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ