Medvedev: Sancţiunile europene vor afecta bugetul Rusiei pentru 2015

| 05 aug, 2014

Bugetul Rusiei pentru 2015 va trebui să ia în considerare sancţiunile occidentale decise în urma crizei ucrainene, a atras atenţia marţi premierul rus Dmitri Medvedev, care nu a exclus o creştere a fiscalităţii.

Bugetul va trebui 'să reflecte situaţia actuală a economiei ruse, ceea ce include consecinţele negative ale sancţiunilor adoptate împotriva Rusiei', a declarat Medvedev la deschiderea lucrărilor pregătitoare pentru bugetul Rusiei pentru 2015-2017.

Premierul rus a considerat necesară o creştere a veniturilor statului în următorii ani, 'ceea ce include opţiuni dintre cele mai variate, inclusiv o creştere a taxelor, chiar dacă o astfel de măsură nu ar fi adoptată decât în ultimă instanţă'.  Trebuie să putem înainta Dumei un proiect de buget spre mijlocul lunii septembrie, a adăugat el.

Dmitri Medvedev a vrut să nu îngrijoreze prea tare populaţia. Absenţa deficitului bugetar şi a datoriei publice în acest an ne scutesc de îngrijorarea cauzată de instabilitatea pieţelor financiare', a declarat el.

Guvernul rus analizează eventualitatea unei creşteri a presiunii fiscale, fiind luate în considerare mai multe opţiuni, printre care o creştere a TVA, introducerea unei cote progresive de impozitare pe venit (faţă de taxa unică de 13% din prezent) sau o creştere pur şi simplu a impozitului pe venit, conform unor informaţii de presă concordante.

Ministerul rus pentru Creştere Economică atrage totuşi atenţia asupra consecinţelor nefaste ale acestor măsuri, cum ar fi o reducere a creşterii economice şi a investiţiilor, dar şi o majorare a inflaţiei.

Ameninţată de recesiune de la începutul iernii, economia rusă se confruntă de mai multe luni cu sancţiunile adoptate de Uniunea Europeană şi SUA în contextul crizei ucrainene. Potrivit unor experţi, aceste sancţiuni ar putea provoca o recesiune în Rusia până în 2015.

Cele mai severe sancţiuni au fost anunţate săptămâna trecută, în special interzicerea accesului pentru băncile ruseşti la pieţele financiare occidentale şi un embargo asupra vânzărilor de arme şi de anumite echipamente petroliere Rusiei.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ