Mesajul din sticla care a plutit pe mare 101 ani a ajuns la destinatar

| 09 apr, 2014

Angela Erdmann nu şi-a cunoscut bunicul. A murit în 1946, cu şase ani înainte ca ea să se nască. Marţi, însă, s-a simţit mai aproape de el ca niciodată, după ce a primit mesajul pe care bunicul ei l-a sigilat într-o sticlă, pe care a aruncat-o în Marea Baltică, acum 101 ani.

 

Descoperită recent, despre sticla cu un mesaj înăuntru se credea că este cel mai vechi mesaj din lume, trimis astfel. Astăzi poate fi văzut într-un muzeu german, după nepoata acestuia l-a primit marţi.

„A fost ceva surprinzător”, a spus Erdmann, în vârstă de 62 de ani. „Un om a sunat la uşa mea şi mi-a spus că are o carte poştală de la bunicul meu. Mi-a povestit cum mesajul a fost găsit într-o sticlă care plutea pe mare şi că numele de pe cartea poştală este al bunicului meu”, spune aceasta, potrivit „The Guardian”.

Cel care a vizitat-o este un cercetător specializat în genealogie, care a reuşit să-i dea de urmă în Berlin, după ce cartea poştală a ajuns la Muzeul Maritim Internaţional, din nordul portului din Hambrug.

Sticla de bere brună, care a plutit 101 ani pe apă, a fost descoperită de pescarul Konrad Fischer.

Holger von Neuhoff, curatorul muzeului, a spus că sticla cu mesaj este cea mai veche peste care a dat vreodată. „Există documente care au fost găsite fără sticlă, mai vechi decât aceasta, care pot fi găsite şi în muzeu. Dar sticlă cu document, nu. Aceasta este cea mai veche. Este într-o condiţie foarte bună, având în vedere timpul petrecut pe mare”, a explicat Neuhoff.

Cercetătorii cred că bunicul lui Erdmann, Richard Platz, a aruncat sticla în mare în timp ce se căţăra pe dealuri, alături de un grup, în 1913. Avea 20 de ani la acea vreme. O mare parte a cărţii poştale este ininteligibilă, doar adresa din Berlin putând fi descifrată. Platz a specificat ca mesajul, odată găsit, să fie trimis la adresa scrisă pe carte. „În sticlă mai erau şi două timbre poştale din acea vreme, pentru ca cel care urma să găsească sticla să nu cheltuiască niciun ban. Dar nimeni nu s-a gândit că o să dureze 101 ani”, a spus Erdmann.

Mai multe, pe Adevarul.ro.

 

Tag-uri: mesaj, sticla
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ