Miniștrii de interne din 11 țări europene, apel la înăsprirea controalelor la frontierele externe ale UE

| 11 ian, 16:57

Miniștrii de interne din 11 țări europene și ministrul american al justiției, Eric Holder, reuniți la Paris, au căzut de acord duminică să consolideze cooperarea în ceea ce privește controlul deplasărilor combatanților străini și lupta împotriva 'vectorilor radicalizării', îndeosebi pe internet, informează EFE.

Totodată, participanții la reuniunea internațională privind terorismul și-au manifestat intenția de a revizui Tratatul Schengen pentru a îmbunătăți controalele la trecerea frontierelor externe ale UE.

'Suntem cu toții de acord să stabilim controale aprofundate asupra anumitor pasageri pe baza anumitor criterii', a spus ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve, care a insistat pe necesitatea unui progres în ceea ce privește strângerea de date de la pasagerii companiilor aeriene în cadrul luptei împotriva terorismului.

Mai întâi trebuie să încheiem foarte rapid discuțiile cu privire la responsabilitatea Comisiei de a intensifica, în conformitate cu actualul drept european, controalele cetățenilor europeni în timpul trecerii frontierelor externe ale UE, a declarat ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve într-o alocuțiune la încheierea reuniunii internaționale privind terorismul.

Reprezentanții Franței, Spaniei, Germaniei, Marii Britanii, Italiei sau Belgiei, între alții, au vorbit despre necesitatea urgentă de a dispune de un registru al pasagerilor companiilor aeriene, fără a încălca însă dreptul la intimitate. Controalele avute în vedere trebuie să se aplice 'pe baza unor criterii obiective' și care să respecte 'libertățile fundamentale'.

'Internetul trebuie să rămână un spațiu al liberei exprimării, dar în cadrul respectării legilor', a spus Cazeneuve, în condițiile în care participanții la reuniune au pledat pentru o mai mare cooperare cu companiile de internet pentru a garanta retragerea conținutului ilegal de pe rețelele sociale.

Cu puțin înaintea începerii acestei reuniuni, ministrul de interne belgian, Jan Jambon, s-a pronunțat pentru alcătuirea unei 'liste europene a combatanților străini' care participă la jihad. 'Colaborarea între serviciile din țările noastre este crucială. Trebuie creată o listă europeană a combatanților străini', a postat ministrul belgian pe contul său de Twitter.

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 ian, 18:31
TUDOR POPESCU
DE GANDIT
CLAR PENTRU CEI CARE CUNOSC ISLAMUL !!! ASTA AU VRUT ... SA NE VADA SPERIATI , BRAT LA BRAT , CLAMANDU-NE SOLIDARITATEA CU DEFUNCTII ... PENTRU NOI E UN GEST DE SOLIDARITATE UMANA PERFECT NORMALA ... PENTRU EI NU !!! DACA VREM SA REZOLVAM PROBLEMA TREBUIE SA COMPUNEM UN TRIBUNAL INTERNATIONAL DE COMBATERE A TERORISMULUI .. IN ASTFFEL DE CAZURI O CONVENTIE A SEFILOR DE STATE CERE MARILOR AIATOLAHI AI LUMII SA CONDAMNE FERM ASTFEL DE MANIFESTARI . DACA CONDAMNA ... E OK! SI FIIND LIDERI VOR FI URMATI DE PROSTIMEA BIGOTA INFIDIFERNTA LA VIATA... DACA NU ... INTERVINE TRIBUNALUL , II CONDAMNA CA FIIND ORGANIZATORI ,. II TRECE PE LISTA LUI BIN-LADEN SI ... ALELUIA LA FEL CA LUI BIN... ASA IMPUNEM O PACE ROMANA DAR PACE

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ