Ministerul de Externe: Printre victimele violențelor din 2 mai nu se numără români

| 03 mai, 2014

Ministerul Afacerilor Externe şi-a exprimat sâmbătă dezaprobarea 'puternică' faţă de violenţele ce au avut loc recent la Odessa şi a condamnat 'ferm' actele care au dus la numeroase victime.

MAE este în legătură permanentă cu Consulatul General al României de la Odessa şi monitorizează situaţia etnicilor români din regiune, a anunţat ministerul într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit informaţiilor deţinute până la acest moment, printre victimele violenţelor din 2 mai nu se numără membri ai comunităţii româneşti, precizează sursa citată.

Totodată, MAE face apel la detensionarea situaţiei, nu numai din regiunea Odessa, ci din întreaga zonă de est şi sud a Ucrainei, unde 'actul ilegal de anexare' a peninsulei Crimeea la Federaţia Rusă a fost urmat de o serie de acţiuni separatiste 'ilegale' marcate de violenţe nejustificate.

'Ministerul Afacerilor Externe consideră că detensionarea situaţiei este absolut necesară pentru a permite organizarea în bune condiţii a alegerilor prezidenţiale din 25 mai, cu participarea tuturor cetăţenilor ucraineni. Încă o dată, Ministerul român al Afacerilor Externe îşi exprimă solidaritatea faţă de poporul ucrainean şi susţinerea pentru parcursul său european şi faţă de autorităţile de la Kiev care depun eforturi pentru stabilizarea situaţiei interne', se mai arată în comunicatul MAE.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ