NATO: Ucraina, Moldova și Georgia merită mai mult sprijin militar pentru a se putea apăra de Rusia

| 31 mar, 09:55

Ucraina, Republica Moldova şi Georgia se confruntă astăzi cu o presiune mare din partea Rusiei pentru a-şi schimba orientarea politicii externe, a declarat, într-o videoconferinţă în cadrul unei reuniuni dedicate să sprijine aspiraţiile euroatlantice ale Georgiei, emisarul special al secretarului general al NATO în Asia Centrală şi Caucaz, James Appathurai, după cum a relatat luni agenţia de presă Interfax-Ukraina.

 

Georgia primeşte astăzi cel mai mare volum de ajutor din partea Alianţei Nord-Atlantice pentru consolidarea capacităţii sale de apărare în comparaţie cu Ucraina şi Republica Moldova, a specificat el în cadrul aceluiaşi forum.

Sunt mai mulţi oficiali ai NATO care consideră că 'toate cele trei ţări merită mai mult sprijin pentru creşterea capacităţii lor de apărare', a subliniat reprezentantul Alianţei Nord-Atlantice. ' Pot spune că la ora actuală Georgia primeşte cea mai mare asistenţă din partea Alianţei', a adăugat el, indicând că blocul nord-atlantic împreună cu autorităţile de la Tbilisi au în lucru crearea unui centru de instruire, precum şi a unei şcoli de pregătire militară.

Appathurai a menţionat că dacă unele ţări vor decide, de asemenea, să acorde ajutor Ministerului Apărării Georgiei în ceea ce priveşte furnizarea de echipamente sau asistenţă în sensul formării militare, toate aceasta vor completa eforturile depuse de NATO.

În opinia sa, punerea în aplicare a pachetului special primit de Georgia la summitul NATO din Ţara Galilor se desfăşoară într-un ritm bun. 'Ritmul este foarte bun.Experţii noştri ajută Georgia în crearea centrului de antrenament.Am detaşat un grup de lucru care va ajunge în curând în Georgia. În această vară vom avea exerciţii militare comune în Georgia', a adăugat emisarul secretarului general al NATO.

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ