Nava de luptă americană USS Vella Gulf, din nou în Marea Neagră

| 07 aug, 2014

Crucişătorul american purtător de rachete USS Vella Gulf a intrat joi în apele Mării Negre pentru a 'asigura securitatea şi stabilitatea în regiune', a anunţat Comandamentul Flotei a VI-a americane într-un comunicat preluat de RIA Novosti.

'Misiunea crucişătorului constă în a îmbunătăţi cooperarea operaţională pentru îndeplinirea unor obiective comune şi în a demonstra angajamentul SUA privind întărirea securităţii colective a aliaţilor NATO şi a partenerilor din regiune', precizează comunicatul marinei americane.

Crucişătorul american s-a aflat de mai multe ori în ultima vreme în Marea Neagră. Ultima dată, USS Vella Gulf a intrat în Marea Neagră la 7 iulie.

În ultimele luni, în contextul situaţiei tensionate din Ucraina, în apele Mării Negre au venit mai multe nave de război dotate cu rachete şi echipamente de ultimă generaţie, precum distrugătoarele americane USS Donald Cook şi USS Truxtun, fregata americană USS Taylor şi fregatele franceze Dupleix şi Dupuy de Lome.

Rusia a reacţionat de fiecare dată la prezenţa în Marea Neagră a acestor nave, cerând respectarea strictă a prevederilor Convenţiei de la Montreux. Documentul, semnat în 1936, limitează tonajul şi durata prezenţei navelor de război ale altor ţări decât cele riverane Mării Negre. Experţii ruşi vorbesc de un 'joc al nervilor' cu privire la această concentrare de nave război ale NATO în apele Mării Negre şi de 'o presiune agresivă' asupra Rusiei.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ