OBAMA: Extirparea unui 'CANCER' cum este Statul Islamic nu va fi uşoară şi nici rapidă

| 26 aug, 2014

Preşedintele Barack Obama a avertizat marţi că extirparea unui 'cancer' cum este gruparea jihadistă Statul Islamic nu va fi uşoară şi nici rapidă, dar a exclus posibilitatea unei intervenţii militare terestre a armatei americane împotriva acesteia, consemnează agenţiile Reuters şi EFE.

 

'America nu va uita, obiectivele noastre sunt pe termen lung, avem răbdare şi se va face dreptate', a afirmat Obama într-un discurs susţinut în faţa Legiunii Americane - cea mai mare organizaţie a veteranilor de război din Statele Unite - referindu-se la asasinarea ziaristului James Foley de combatanţii Statului Islamic.

'Extirparea unui cancer cum este Statul Islamic nu va fi uşoară şi nici rapidă (...) Dar viziunea acestuia plină de ură nu poate trece de apărarea Statelor Unite', a punctat Obama. El a menţionat că această grupare, ce a obţinut succese militare considerabile în Siria şi Irak şi controlează în prezent teritorii întinse ale acestor ţări, este permanent în atenţia Washingtonului, dar a precizat că nu va ordona desfăşurarea de trupe americane în Siria sau Irak. 'Desfăşurările militare pe scară extinsă nu constituie răspunsul potrivit (...) întrucât ele se prelungesc în timp şi sfârşesc prin alimentarea extremismului', a explicat preşedintele american.

Liderul de la Casa Albă, care a ordonat la începutul lunii august raiduri aeriene asupra poziţiilor acestei grupări islamiste ultra-radicale în Irak, a subliniat că SUA' vor face tot ce este necesar pentru a-i captura pe cei care fac rău americanilor' şi vor decide în continuare 'acţiuni directe atunci când va fi necesar' pentru protejarea teritoriului american şi a cetăţenilor americani. 'Acţiunea noastră militară în Irak trebuie să fie parte a unei strategii mai ample de protejare a americanilor şi de sprijinire a aliaţilor noştri pentru ca aceştia să poată lupta împotriva Statului Islamic', a indicat el.

Cât despre Siria, Obama s-a limitat să reafirme că Administraţia de la Washington sprijină rebelii moderaţi care luptă împotriva regimului de la Damasc. Presa americană a scris în aceeaşi zi că el ar fi ordonat deja efectuarea de zboruri de recunoaştere deasupra zonelor din Siria controlate de islamiştii Statului Islamic.

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 aug, 2014
El Condor
Fundl sacului
Se pare ca USA a ajuns acolo de unde n-o mai poate scoate nimeni : cea mai profunda criza monetar - economica, militara si sociala, care, in cazul aparitiei unei simple scantei (provocate chiar si cu vorbe), poate duce la disparitia acestui mic imperiu al ingamfarii si dezmatului. Este o soarta pe care nu si-o pot schimba si o groapa in care trag,alaturi de ei toti aliatii care vor sa o salveze. Dar, prin trecerea timpului se va demonstra, din pacate practic, ceea ce ii asteapta .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ