OFICIALI: Uniunea Europeană este ţinta REALĂ a unor atacuri teroriste

| 05 dec, 2014

Ameninţarea teroristă împotriva statelor Uniunii Europene este 'reală' şi se impune dotarea blocului comunitar cu toate instrumentele pentru a-i identifica şi neutraliza pe jihadişti la întoarcerea lor în ţările de origine, 'dacă ei reprezintă un pericol', a declarat vineri ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, transmite France Presse.

'Există riscuri care astăzi sunt reale şi care implică o mobilizarea generală', a declarat ministrul francez, la finalul unei reuniuni cu omologii săi europeni la Bruxelles consacrată luptei împotriva terorismului, în special a fenomenului tinerilor care merg să lupte în Siria de partea jihadiştilor.

'Un atentat pe teritoriul european este extrem de probabil', a afirmat pentru AFP un responsabil europeană. 'Motivele participării la jihad vor rămâne atât timp cât conflictul din Siria şi Irak va continua', a subliniat o altă sursă europeană.

Numărul tinerilor europeni care au plecat să lupte alături de jihadişti nu s-a diminuat, iar semnalele arată că a crescut chiar în unele ţări, în special în Germania, a subliniat ministrul german de interne, Thomas de Maiziere.

Potrivit lui Gilles de Kerchove, coordonatorul european al luptei împotriva terorismului, temerea principală nu este legată de un atac de amploarea atentatelor de la 11 septembrie 2011 din SUA, ci de un act precum atacul de la Muzeul Evreiesc de la Bruxelles de la sfârşitul lunii mai.

Patriarhia Română a donat 500.000 de euro. Cine sunt beneficiarii

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ