OSCE se pronunţă pentru găsirea în Ucraina a unei AUTORITĂŢI MORALE, pentru lansarea dialogului

| 05 mai, 2014

Secretarul general al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), italianul Lamberto Zannier, a estimat luni că este indispensabilă găsirea în Ucraina a unei persoane care se bucură de o înaltă autoritate morală şi politică pentru a lansa un dialog între toate forţele implicate în conflictul intern, relatează din Viena agenţia RIA Novosti

'Trebuie să fie o persoană care trăieşte în ţară, un fost preşedinte sau altcineva, în care ucrainenii au încredere. Cred că acest dialog trebuie să ia forme vizibile şi să aibă un organizator concret în interiorul ţării'', a declarat Zannier. 


În opinia secretarului general al OSCE, eforturile desfăşurate de noile autorităţi ucrainene pentru lansarea unui dialog naţional nu sunt suficiente.


''Trebuie formulate acum iniţiative politice mai ambiţioase pentru un dialog cu forţele care sunt gata de a negocia. Trebuie organizate - la televiziune sau în locuri publice - conferinţe şi mese rotunde pentru a aduce împreună la dezbateri toate curentele de opinie ucrainene'', a subliniat Zannier.


Potrivit oficialului OSCE, porţile dialogului trebuie să fie deschise pentru toţi cei care doresc să ia parte la el, conform Agerpres.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ