PAPA cere iertare în numele Bisericii pentru scandalurile de homosexualitate

| 14 oct, 19:11

Papa Francisc a cerut iertare miercuri, în numele Bisericii, pentru recentele scandaluri care au zguduit "Roma şi Vaticanul", în cadrul unui demers surprinzător pentru un suveran pontif, care s-a referit, se pare, la chestiuni de moravuri, potrivit agenţiei France Presse.

"Aş dori, în numele Bisericii, să vă cer iertare pentru scandalurile declanşate în ultimul timp la Roma şi la Vatican", a declarat Papa la începutul audienţei generale, fără să facă alte precizări, transmite AFP. 

"Vă cer iertare", a subliniat el în faţa a mii de pelerini veniţi în Piaţa Sfântul Petru. Papa nu a precizat la ce scandaluri s-a referit şi nici purtătorul său de cuvânt, Federico Lombardi, nu a făcut clarificări: "Dacă papa a folosit un limbaj cu caracter general, a fost intenţia sa şi nu îmi revine mie sarcina să îl interpretez", a spus el.

"Când este vizată răspunderea Bisericii sau a oamenilor Bisericii, papa cere iertare", a adăugat părintele Lombardi, arătând că recent credincioşii au citit în presa italiană informaţii "deranjante", cu "exemple negative" din Biserică.

Citeste si: Papa Francisc, vizită oficială în Mexic

Vaticanul a fost zguduit în ultima vreme de câteva probleme extrem de mediatizate, cum ar fi recunoaşterea homosexualităţii de către un preot polonez al Congregaţiei pentru doctrina credinţei, Krzysztof Charamsa, în ajunul sinodului asupra familiei. 

În cadrul unei emisiuni televizate difuzate marţi seară s-au menţionat relaţiile homosexuale ale unor preoţi de la Vatican din trecut, acreditându-se ideea existenţei unui "lobby gay" în cadrul micului stat. 

Printre scandaluri se numără şi cel care îl vizează pe fostul nunţiu polonez Jozef Wesolowski, găsit mort - din cauze naturale, potrivit autopsiei - înainte să fie primul prelat judecat la Vatican pentru acte de pedofilie. 

Presa italiană a evocat în ultimele zile cazul unor preoţi dintr-o parohie romană care ar fi recurs la serviciile unor prostituate. Credincioşii din parohie i-au scris recent papei pentru a se plânge de această situaţie

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ