Papa Francisc denunță agresivitatea limbajului politic și a rețelelor de socializare

| 22 ian, 16:09

Papa Francisc l-a primit vineri pe directorul general al companiei Apple, Tim Cook, și a difuzat în același timp un mesaj în care trage un semnal de alarmă în privința noii agresivități din discursul politic, religios și pe rețelele de socializare, transmite agenţia France Presse, citată de Agerpres.

Tim Cook a fost primit de suveranul pontif a doua zi după ce compania informatică americană a anunțat deschiderea în curând a unui centru de dezvoltare de aplicații mobile la Neapole (sudul Italiei).

Vaticanul nu a dat nicio informație despre conținutul întâlnirii private de vineri. Săptămâna trecută, și președintele executiv al Google, americanul Eric Schmidt, fusese primit de papa Francisc, în contextul în care comunicarea pe internet și prin rețelele de socializare face parte din noile preocupări ale Sfântului Scaun.

În mesajul difuzat vineri, cu ocazia celei de-a 50-a Zile Mondiale a Comunicațiilor Sociale, suveranul pontif a pledat pentru "o bună utilizare a comunicării", care "ajută la ieșirea din cercurile vicioase ale condamnărilor și răzbunărilor".

Papa, care este urmărit pe Twitter de milioane de persoane, a insistat asupra "adevăratului simț civic ce se construiește în rețea". "Nu tehnologia decide dacă comunicarea este autentică sau nu, ci inima omului", a afirmat Jorge Bergoglio, avertizând în privința unei comunicări care poate "răni", putând merge până la "linșarea morală", îndeosebi prin intermediul rețelelor de socializare.

"Putem și trebuie să judecăm situațiile de păcat, dar nu putem judeca persoanele", a subliniat papa, adresându-se preoților în același mesaj, intitulat "Comunicare și milostivire: o întâlnire fecundă".

Noul centru de dezvoltare de aplicații mobile al Apple, primul de acest tip din Europa pentru sistemul său de exploatare iOS, un fel de incubator, se va instala într-o clădire din Neapole.

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 ian, 18:49
Nume
Probabil cum il trag si pe el de sfori, saracul. Insa la Mosul urci o singura data si atunci e bine sa nu ai cazier.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ