Polonia se opune cotelor obligatorii de imigranţi pentru ţările UE

| 15 mai, 17:30

Polonia se opune repartizării obligatorii a cotelor de imigranţi în cadrul ţărilor membre ale Uniunii Europene (UE) şi se pronunţă pentru o primire benevolă, a declarat, vineri, premierul polonez Ewa Kopacz.

'Nu spunem că nu vom primi imigranţi. Spunem că vrem să fim credibili în această ofertă şi, în consecinţă, voi acţiona, la fel ca o parte dintre colegii mei europeni, în favoarea deciziilor benevole', a declarat Kopacz, relatează Agerpres.

Premierul polonez a amintit că Varşovia s-a bucurat în ultimii ani de solidaritatea europeană, înainte de a sublinia că astăzi 'o asemenea solidaritate este indispensabilă pentru cei care caută refugiu şi uneori pier în Marea Mediterană, devenită cel mai mare cimitir marin'. 

Planul de acţiune adoptat miercuri de Comisia Europeană prevede cote pentru repartizarea refugiaţilor şi imigraţiei legale între ţările europene. Acest plan va fi discutat de miniştrii de interne al UE în data de 15 iunie, apoi adus în faţa liderilor ţărilor din UE în timpul summitului din iunie de la Bruxelles. Acest plan a fost deja vehement criticat de Marea Britanie şi Ungaria.

Potrivit unei evidenţe a Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) din 7 mai, peste 34.500 de imigranţi au ajuns în Italia în acest an, iar circa 1.770 au murit sau au dispărut în mare, ceea ce reprezintă deja mai mult de jumătate dintre cei 3.300 de morţi înregistraţi în 2014.

Tag-uri: imigranţi, Polonia, UE
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ