Ponta: Mesajele SUA cu privire la combaterea corupţiei în România, rezonabile şi binevenite

| 03 iul, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că mesajele transmise de Statele Unite cu privire la combaterea corupţiei şi importanţa statului de drept în România sunt 'rezonabile şi binevenite'.

 

'Mesajele pe care Administraţia SUA şi reprezentanţii lor de aici le-au transmis întotdeauna societăţii româneşti cu privire la importanţa statului de drept, a transparenţei, a combaterii corupţiei, cred că aceste mesaje sunt rezonabile şi binevenite pentru că este interesul principal al României să fie o societate transparentă şi un stat de drept. Sunt foarte bucuros să văd că vicepreşedintele Biden şi alţi înalţi reprezentanţi ai Administraţiei SUA şi reprezentanţii Ambasadei SUA au menţionat progresele din toate aceste zone şi cred că putem urma acest tren pozitiv şi această cale pozitivă', a spus Ponta, în discursul pe care l-a susţinut la recepţia oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei.

El i-a transmis însărcinatului cu afaceri al Statelor Unite la Bucureşti, Duane Butcher, că ştie că i se va încheia în curând mandatul şi că îi va lipsi.

România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupţiei, în asigurarea existenţei unor instituţii independente şi crearea unei societăţi în care toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, a declarat, joi, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Duane Butcher, la recepţia de la Ambasada SUA.

El a adăugat că România ar trebui să fie mândră de ceea ce a realizat în cei 25 de ani de la Revoluţie, deşi mai există provocări care trebuie depăşite.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ