Premierul francez: UE trebuie să spună că nu mai poate primi atât de mulți imigranți

| 25 noi, 09:38

Uniunea Europeană trebuie să spună că 'nu mai poate' să primească atât de mulți imigranți și să 'găsescă soluții' ca persoanele care părăsesc Siria să fie luate în grijă de țările vecine, a afirmat premierul francez Manuel Valls, într-un interviu acordat mai multor publicații europene, potrivit AFP.

În urma atentatelor sângeroase de la Paris, prim-ministrul francez a avut o întâlnire informală la Palatul Matignon (sediul guvernului francez) cu jurnaliști de la media europene, între care publicația germană Süddeutsche Zeitung, care publică miercuri extrase din acest interviu. 

'Europa trebuie să spună că nu mai poate primi atât de mulți imigranți, acest lucru nu este posibil', a declarat Valls, ale cărui afirmații sunt confirmate de anturajul său. 

"Controlul frontierelor externe ale Uniunii Europene este esențial pentru viitorul UE. Dacă noi nu vom face aceasta, atunci oamenii vor spune: 'Ajunge cu Europa!'", a exclamat el. 

La o reuniune de vineri a miniștrilor de interne din UE de la Bruxelles, Franța a prezentat un plan în urma atacurilor sângeroase din Paris, în care pledează inclusiv pentru întărirea controalelor la frontierele UE și crearea unui registru intraeuropean cu numele pasagerilor companiilor aeriene (PNR). 

'Europa trebuie să găsească soluții pentru ca imigranții să fie luați în grijă de țările vecine Siriei. În caz contrar, Europa își pune sub semnul întrebării capacitatea de a-și controla în mod eficient granițele', a insistat Manuel Valls, în fața unor jurnaliști din presa europeană. 

Comisia Europeană a adoptat marți un cadru juridic pentru finanțarea unui ajutor al UE pentru Turcia, care are ca scop limitarea fluxului de imigranți spre Europa, dar discuțiile între statele europene se anunță dificile pentru colectarea celor 3 miliarde de euro promiși Ankarei, potrivit unor surse europene. 

În cadrul acestei întâlniri la Matignon, premierul Valls a subliniat că Germania și Italia au fost amenințate, de asemenea, de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), în contextul în care Franța încearcă formarea unei coaliții unice sau cel puțin a unei coordonări unice împotriva SI în Siria. 

În acest sens, președintele francez François Hollande are programată pentru miercuri seara o întâlnire la Palatul Elysee cu cancelarul german Angela Merkel, iar joi dimineață urmează să-l primească pe premierul italian Matteo Renzi, înaintea plecării la Moscova pentru o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ