Premierul Rusiei: Statutul Crimeii nu este negociabil. Face parte din Rusia

| 15 feb, 10:02

Crimeea a fost alipită la Rusia în urma unui referendum organizat în martie 2014 şi, cu aceasta, problema statutului peninsulei din Marea Neagră a fost închisă, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev, într-un interviu acordat duminică Euronews, cu ocazia participării la Conferinţa de securitate de la Munchen, potrivit Agerpres.

'Problema Crimeii nu mai există. (...) Crimeea face parte din Rusia', a insistat Dmitri Medvedev. Întrebat dacă în viitor problema Crimeii ar putea fi negociată, şeful guvernului rus a răspuns negativ. 'Nu, pentru Rusia această problemă nu mai există. Ea fost rezolvată odată pentru totdeauna. (...) A avut loc un referendum, am amendat Constituţia. Republica Crimeea şi oraşul Sevastopol fac parte din Federaţia Rusă', a insistat prim-ministrul rus. 

Populată în principal de vorbitori de limba rusă, Crimeea a fost anexată la Rusia în urma unui controversat referendum în martie 2014, după venirea la putere la Kiev a forţelor prooccidentale, susţinute de UE şi SUA. Deşi, conform rezultatelor referendumului, o majoritate absolută a locuitorilor peninsulei (96,77%) au optat în favoarea alipirii Crimeii la Rusia, Occidentul şi Ucraina nu recunosc acest referendum. 

Ucraina continuă să considere Crimeea drept teritoriu al său 'ocupat temporar', iar Uniunea Europeană şi SUA au instituit de atunci o serie de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, care i-au afectat puternic economia, pe fondul prăbuşirii preţului la petrol.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ