Premierul Victor Ponta participă, la Paris, la o reuniune a liderilor europeni social-democraţi

| 30 aug, 2014

Premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, va participa, sâmbătă, la Paris, la invitaţia preşedintelui Franţei, Francois Hollande, la o reuniune a liderilor europeni social-democraţi, pe agenda discuţiilor aflându-se coordonarea poziţiilor privind procesul de desemnare a conducerii instituţiilor europene, precum şi un schimb de opinii privind evoluţiile recente din vecinătatea estică, cu accent pe situaţia din Ucraina.

La reuniunea social-democraţilor europeni sunt aşteptaţi să participe, de asemenea, prim-miniştrii Italiei, Danemarcei, Belgiei, Austriei, Slovaciei, Republicii Cehe, vice-cancelarul german Sigmar Gabriel, precum şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

'Agenda discuţiilor va viza coordonarea poziţiilor privind procesul de desemnare a conducerii instituţiilor europene, în principal desemnarea preşedintelui Consiliului European, a Înaltului Reprezentant şi a preşedintelui Eurogrup, precum şi propunerile pentru Colegiul Comisiei Europene. De asemenea, liderii prezenţi vor avea un schimb de opinii privind evoluţiile recente din vecinătatea estică, cu accent pe situaţia din Ucraina, dar şi din alte zone', precizează sursa citată.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ