Putin: Rusia vrea relaţii pe picior de egalitate cu Occidentul şi va continua să-i apere pe etnicii ruşi

| 01 iul, 2014

Rusia mizează de acum înainte pe relaţii 'pe picior de egalitate' cu statele occidentale, după ce şi-a apărat interesele geopolitice în criza ucraineană, şi va continua să apere interesele etnicilor ruşi din alte state, a declarat marţi preşedintele Vladimir Putin într-un discurs rostit în faţa ambasadorii ruşi reuniţi la Moscova, relatează agenţiile internaţionale de presă.

'Ceea ce se întâmplă în Ucraina reprezintă culminarea tendinţelor negative în afacerile lumii', apreciază liderul de la Kremlin, care a cerut cu ocazia acestui discurs celorlalţi lideri să depună eforturi astfel încât scenariile din Siria, Libia, Irak şi Ucraina 'să nu devină contagioase'.

"Sper că pragmatismul va avea totuşi câştig de cauză, că occidentalii vor renunţa la ambiţiilor lor de a construi o cazarmă mondială şi vor începe să construiască relaţii pe picior de egalitate, în spiritul respectului reciproc', a adăugat el.

Referindu-se în continuare la aceste relaţii pe baze egale, Putin a susţinut că nu Rusia este vinovată pentru răcirea relaţiilor bilaterale cu Statele Unite, care, în opinia lui, se comportă cu Moscova în stil autoritar prin ultimatumurile repetate pe care i le-a dat.

El a acuzat din nou statele occidentale că, în ultimii 20 de ani, au încercat să convingă Moscova de bunele lor intenţii, dar au lărgit Alianţa Nord-Atlantică, ce s-a apropiat tot mai mult de frontierele Rusiei.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ