Putin schimbă istoria. La propriu

| 08 mai, 2014

Ministerul Educației și Științei din Federația Rusă le cere profesorilor să introducă în programa școlară subiectul alipirii Crimeii, aducând argumente pentru a justifica gestul Moscovei.

Ministerul de resort a publicat o recomandare ca în toate școlile din Rusia să aibă loc o serie de ore cu tema „Crimeea și Sevastopol: semnificația istorică a acestora pentru Rusia”, scrie publicația rusă Kommersant.ru. Oficialii guvernamentali menționează în document că alipirea regiunii „este justificată din punct de vedere al dreptului internațional și al normelor morale și etice”, în condițiile în care puterea din Ucraina „a fost preluată de elemente de extremă dreaptă și rusofobe susținute de țările NATO”.

Instituția a făcut și următorul pas, publicând pe site planurile orelor și bibliografia pentru acestea. Singurele detalii care rămân la latitudinea școlilor sunt când vor avea loc aceste lecții și cine le va preda: profesorul de istorie, cel de literatură sau cel de geografie. Oricare ar fi acesta, misiunea sa este de a „evidenția validitatea reunificării din punct de vedere al legislației internaționale ș i al normelor morale și etice”, precum și „pentru a arăta caracterul pacifist și umanist al acțiunilor Rusiei”.

Citeşte mai multe pe Money.ro.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ