Rareș Bogdan: Îl dau în judecată. Trebuie târât în tribunale

| 12 iun, 2014

Jurnalistul Rareș Bogdan intenționează să-l acționeze în judecată pe scriitorul Liviu Andrei, membru al Uniunii Scriitorilor din România, pe care îl acuză de defăimare pentru un text în care vorbește despre "Transilvania asta jegoasă" și cere "actualizarea" Tratatului de la Trianon.

"Îl acționez în judecată pentru defăimare, pentru că eu, ca român, mă simt jignit de astfel de personaje și astfel de personaje trebuie târâte în Tribunale. Cănd jignești identitatea națională a acestei națiuni, plătești (..) N-are nimeni voie să-și bată joc de România", a afirmat jurnalistul Realitatea TV, miercuri seară, în timpul emisiunii pe care o prezintă, "Jocuri de Putere", citat de dcnews.ro.

Într-un text care a stârnit consternare și revoltă pe rețelele de socializare, tânărul scriitor Liviu Andrei a jignit Transilvania și pe locuitorii acesteia.

"Vreau ca România să devină principat! Nu mai vreau Transilvania asta jegoasă la mine-n țară! Nu mai vreau țiganii lu' șasăcai, bozgorimea clujeană hrănită din ieslea magazinului Sora, ardelencele urâte, bărbătoase la chip și curve-n copite și oamenii ăia ba uriași și molâi, ba salcoți la Emil Boc, de nu știe nici dreacu ce rasă sunt!", își începe Liviu Andrei textul publicat pe Facebook.

Liviu Andrei este membru al Uniunii Scriitorilor din România, instituție care până la acest moment nu a avut nicio reacție față de cele scrise de scriitorul din Caracal.

"Numai rău ne-a adus Transilvania asta! Ducă-se, mânca-o-ar dracii și toți demonii lui Sabin Gherman, că până ș-ala și-a făcut școala securistă la Craiova! S-o ia ungurii și le dăm și Oltenia țigănească, că doar nu-i lăsăm fără grâu! Nu mai vreau să ne hrăniți cu produsele voastre ungurești! Nu mai vreau UDMR la mine-n Principat! Duceți-vă la mare la Balaton, no hai! Transilvania are literatură proastă, scriitori de cazan din căscaturi de castel, pișat de rastel de baroni și grofoi cu scrot de tablă! Eu nu mă simt bine acolo! Nu e România! Să muriți în saivane violați de batali! Transilvănenii ne-au scris toate manuelele alternative de până acum. De la Cluj, Sibiu și Brașov s-a început modificarea istoriei și inversarea valorilor... Îmi bag p...-n Ardeal și-n istoria voastră ungurească, masonică și de altă sorginte ghiavolească! Nu vă mai vreau! Îmi e scârbă! Să vă luați Harghita și Covasna și să vi le băgați în c...! Viză, tată! Luați-vă munții scârboși că oricum vă iau ungurii pădurile și resursele! Nu mai vreau Calul Troian la mine-n țară! Să actualizăm Trianonul ca să putem respira și noi că ne-ați călcat pe cap! Vreți ungurieni? Luați-vă și alipiți-vă de ei! Oricum, toate râurile din Ardeal se varsă-n Tisza... Reflectați la asta! ROG RECENSĂMÂNT !!!!!", scrie Liviu Andrei.

 

loading...

Ştirile orei

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 iun, 2014
Mihai Pop
Probleme cu istoria
Daca tot vrea acest "scriitor" sa dea la toti ce i se pare ca au avut candva, ar trebui sa o faca si cu Dobrogea care ar putea fi ceruta de Turcia sau de Bulgaria! Asa ca probabil, acest domn ce se vrea a fi promotor de valori culturale, ar putea sa mearga la mare la Herastrau sau Cismigiu, daca ajunge cumva in zona Capitalei... Oricum multumim Uniunii Scriitorilor din Romania pentru "valoarea" membrilor sai.
Un transilvanean jegos
13 iun, 2014
mara
Transilvania frumoasa
Omul acesta are,si el, o problema ( de sanatate,existentiala sau vrea celebritate oricum). Vinovati sunt cei care ii accepta in pagina aceste "ziceri nesocotite".
Nu are nicio vina , saracul, de la el nu ai ce sa ceri, dar ... este singur prin redactie? Eu nu cred. Cati romanasi nu-si injura tara, mama?
Atat ii duce capul. Dar , de ce ies numai acestia in fata? De ce sar toti sa-i arate natiunii ? Nu au nicio vina? Eheeee..., nu este el de vina. Cine a publicat nu are vina? Dl acesta scandalizat greseste si ii face reclama individului, nu pe individ sa-l actioneze in justitie, ci publcatia, pe cei care arunca pe piata efectele mintilor bolnave, suparate, needucate..., toate scursurile, pt un pic de rating. Oare cine o fi mai mizerabil?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ