Reacţia RUSIEI după referendumul din Grecia

| 06 iul, 09:11

Prin votul împotriva propunerilor creditorilor internaționali, Grecia a făcut la referendumul de duminică 'un pas către ieșirea din zona euro', a declarat vice-ministrul rus al economiei, Aleksei Lihaciov, estimând totodată că încă este prea devreme să ne dăm seama dacă guvernul de la Atena 'va merge până la capăt' pentru renunțarea la moneda comună, relatează agenția TASS, preluată de AFP.

'O eventuală ieșire a Greciei din zona euro ar fi un fel de terapie de șoc pentru Uniunea Europeană', a adăugat oficialul rus, care se așteaptă de asemenea ca moneda euro să se devalorizeze în raport cu dolarul american în zilele următoare, însă nu în mod semnificativ. 'Dacă UE trage concluziile corecte (...), se va ajunge la o anumită asanare bugetară în zona euro, iar moneda comună va urca din nou', apreciază Lihaciov.

Totuși, în cazul ieșirii Greciei din zona euro, și alte țări ar putea să-i urmeze exemplul, fapt care ar antrena 'consecințe ireparabile pentru UE (...) și pentru euro', mai estimează oficialul rus, care crede că un astfel de scenariu 'este puțin probabil, dar teoretic posibil'.

La rândul său, Konstantin Kossatcev, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe în Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului rus), consideră că rezultatul referendumului din Grecia reconfirmă încrederea semnificativă de care se bucură guvernul condus de Alexis Tsipras și în același timp consolidează poziția Greciei la negocierile cu UE.

'Este puțin probabil să se ajungă la o situație de haos necontrolabil, nimeni nu are nevoie de așa ceva (...), dar Tsipras se va simți mai sigur pe el la negocierile cu creditorii europeni', a mai spus Kossatcev, potrivit agenției RIA-Novosti.

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iul, 01:41
BEN
cautam colaboratori
Indiferent cine sunteţi şi care este situaţia voastră , aveţi în voi, chiar acum, capacitatea să realizaţi mai mult decât oricând înainte.Trebuie doar să vreţi cu adevărat acest lucru. sellectam urgent oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ