România a propus Germaniei crearea unui mecanism de consultări periodice pe teme de securitate

| 02 dec, 2014

Şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu, a avut marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, în marja reuniunii miniştrilor de externe ai statelor membre NATO.

Bogdan Aurescu a adresat propunerea de aprofundare a dialogului între cele două ministere de externe, inclusiv prin crearea unui mecanism de consultări periodice pe teme de securitate.

Totodată, în cadrul întâlnirii a fost subliniată cooperarea 'excelentă' în domeniul economic, evidenţiată de dinamica ascendentă continuă a schimburilor comerciale din ultimii ani, Germania fiind, potrivit MAE, primul partener comercial al României şi al treilea investitor străin.

"Un interes aparte a fost acordat situaţiei din vecinătatea estică, România şi Germania reiterând sprijinul pe care îl acordă Republicii Moldova. În acest context, Bogdan Aurescu a prezentat concluziile vizitei întreprinse luni, 1 decembrie 2014, la Chişinău şi, mai ales, semnalul politic pro-european ferm transmis de către cetăţenii din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare recent încheiate. Ambii miniştri au evidenţiat necesitatea formării rapide a unui nou guvern proeuropean. De asemenea, cei doi miniştri au discutat despre perspectivele Parteneriatului Estic, respectiv ale interacţiunii UE cu Asia Centrală', precizează MAE.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei germane a transmis omologului român felicitările guvernului federal pentru recenta numire în funcţie, i-a urat succes în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de deschiderea sa pentru cooperare şi dialog, în vederea îndeplinirii în continuare a obiectivelor comune româno-germane. La rândul său, Bogdan Aurescu a reiterat omologului german invitaţia de a vizita România în cursul anului viitor, invitaţie acceptată de acesta, adaugă MAE.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ