Situaţie hilară în Parlamentul indian. Ce decizie fără precedent au luat guvernanţii

| 31 iul, 2014

Guvernul indian a angajat 40 de bărbaţi dispuşi să se costumeze în maimuţe pentru a pune pe fugă primatele ce se plimbă în voie atât în exteriorul, cât şi în interiorul clădirii Parlamentului din New Delhi, relatează joi agenţia EFE, citând o sursă oficială.

Ministrul pentru dezvoltare urbană, Venkaiah Naidu, a informat Senatul în scris despre această măsură, al cărei scop este să împiedice maimuţele să-i mai deranjeze pe membrii legislativului.

Animalele au atacat de mai multe ori oameni politici sau au distrus documente oficiale. În anul 2007, un viceprimar a murit după ce a căzut de pe terasa casei sale din capitala Indiei pe când încerca să sperie o maimuţă.

Cei 40 de bărbaţi vor purta costume ce imită maimuţa-langur, o specie cu corpul alungit şi cu o blană de o nuanţă gri.

Maimuţele-langur ghidate de dresori au mai fost folosite ca măsură de protecţie împotriva altor maimuţe, dar recent s-a interzis utilizarea lor întrucât sunt o specie protejată. Însă efectul acestei interdicţii a fost creşterea prezenţei maimuţelor în capitala indiană, dar şi a atacurilor asupra oamenilor, unii fiind chiar şi muşcaţi, nemaivorbind de furtul mâncării.

Venerate în religia hindusă, ce le consideră o încarnare a zeului Hanunan, maimuţele se plimbă nestingherite prin multe oraşe din India, dar convieţuirea lor cu oamenii este dificilă.

O altă măsură luată de guvernul indian este angajarea unei echipe de veterinari care să inspecteze de două ori pe săptămână Parlamentul şi împrejurimile pentru a imuniza şi steriliza câinii maidanezi, un alt pericol pentru politicieni.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ