Studiu: Aproape 80% dintre români aşteaptă de la autorităţi soluţii pentru o viaţă mai bună

| 24 mai, 2013

Aproape 80% dintre români aşteaptă de la autorităţi soluţii pentru o viaţă mai bună şi nu au nicio motivaţie pentru a-şi îmbunătăţi condiţiile de viaţă, potrivit unui studiu al GfK România, arată un comunicat transmis vineri de OMV Petrom.

În acest context, Petrom lansează competiţia de proiecte 'Idei din ţara lui Andrei', pentru a creşte procentul de români care cred ca schimbarea se poate realiza prin forţe proprii.

'Idei din ţara lui Andrei' sprijină românii cu spirit de iniţiativă să îmbunătăţească vieţile celor din jur. Competiţia este deschisă tuturor organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor publice sau de învăţământ dar şi oricărei persoane dornice să rezolve problemele comunităţii în care trăieşte. Înscrierile pot fi făcute până pe 24 iunie 2013, pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Valoarea totală a finanţărilor acordate de Petrom în cadrul competiţiei este de 160.000 de euro.

'Idei din ţara lui Andrei continuă tradiţia competiţiei Oraşul tău, încheiata în 2012. În ultimii 3 ani am finanţat cu peste 300.000 de euro proiecte de dezvoltare a comunităţilor din România propuse de peste 500 de români. Acesta este motivul pentru care vom sprijini în continuare această competiţie care sperăm să crească procentul celor care vor să schimbe România', a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate, Petrom.

Competiţia urmăreşte îmbunătăţirea sistemului de educaţie. 'Competiţia din Ţara lui Andrei este gândită în aşa fel încât să adune un grup larg de oameni: părinţi, cadre didactice, reprezentanţi ai instituţiilor publice care îşi unesc forţele pentru un singur scop, şi anume îmbunătăţirea sistemului de educaţie', adaugă Magdalena Nichifor - 'Daţi-mi o altă şcoală', proiect câştigător în 2011.

Ţara lui Andrei susţine proiecte ce inspiră comunităţile din România să intre în acţiune şi să-şi schimbe viaţa în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educaţie non-formală şi cultivarea spiritului civic. Valorile ţării lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educaţia (non-formală) şi inovaţia. Ţara lui Andrei este o comunitate orientată către soluţii, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-şi transforma iniţiativele în realitate. Cetăţenii ţării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientaţi către soluţii, potrivit OMV Petrom.

În anul 2012, cifra de afaceri a grupului a fost de 5,891 miliarde euro, EBIT (Profit Înainte de Dobânzi şi Impozite) a fost de 1,270 miliarde euro. OMV, cea mai mare companie industrială publică din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. În Explorare şi Producţie, OMV activează în două ţări de baza, România şi Austria, şi deţine un portofoliu internaţional echilibrat. În Gaze si Energie, OMV a vândut aproximativ 437 TWh gaze în 2012. În Rafinare şi Marketing, OMV avea la finalul anului 2012 o capacitate anuală de rafinare de 22 milioane tone şi deţinea aproximativ 4.450 staţii de distribuţie în 13 ţări, inclusiv Turcia.

Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 1,62%, iar 6,62% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ