SUA adoptă noi sancţiuni împotriva Teheranului în dosarul nuclear iranian

| 29 aug, 2014

Statele Unite au anunţat vineri sancţiuni suplimentare împotriva Iranului, vizând entităţi, companii şi persoane acuzate că favorizează programul nuclear controversat al Teheranului şi că susţin 'terorismul', informează AFP.

În comunicate simultane transmise de Casa Albă, Departamentul de Stat şi Trezoreria, Washingtonul a dat asigurări în acelaşi timp că urmăreşte în continuare găsirea unei rezolvări pe cale diplomatică a dosarului nuclear iranian prin negocieri între marile puteri şi Iran.

'Am adoptat astăzi măsuri suplimentare în cadrul eforturilor noastre de a menţine presiunea asupra guvernului iranian', a precizat într-un comunicat Caitlin Hayden, purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă.

'Trezoreria şi Departamentul de Stat au impus sancţiuni împotriva mai multor companii şi persoane implicate în activităţi precum susţinerea programului nuclear iranian, sprijinirea terorismului sau oferirea de ajutor pentru ca Iranul să scape de sancţiunile internaţionale', a detaliat Caitlin Hayden.

Ea a apreciat că aceste măsuri punitive împotriva Teheranului nu pun în niciun fel în cauză 'angajamentul SUA de a lucra cu partenerii (lor) din P5+1 la găsirea unei soluţii pe termen lung care să ateste natura exclusiv paşnică a programului nuclear al Iranului'.

Iranul şi ţările din grupul 5+1 (SUA, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania), care au încheiat în noiembrie 2013 un acord interimar, poartă în prezent negocieri pentru a obţine un acord definitiv în vederea rezolvării crizei nucleare iraniene care macină comunitatea internaţională de peste zece ani.

Tag-uri: iran, SUA
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ