Gestul ÎN PREMIERĂ făcut de Vladmir Putin la G20. Occidentul câştigă teren?

| 15 noi, 2014

SUMMITUL G20. Preşedintele rus intenţionează să plece mai devreme decât era prevăzut de la lucrările summitului G20 de la Brisbane, a anunţat sâmbătă o sursă din cadrul delegaţiei ruse, în contextul în care liderul de la Kremlin se confruntă cu o presiune crescută a liderilor occidentali pe fondul crizei din Ucraina, reltează AFP.

'Programul pentru a doua zi s-a schimbat. A fost scurtat', a declarat această sursă din cadrul delegaţiei ruse pentru AFP.

Preşedintele rus va participa duminică la reuniunile summitului dar nu va fi prezent la dejunul oficial şi va susţine mai devreme decât era prevăzut conferinţa sa de presă. 'Acest dejun era mai mult un soi de divertisment', a adăugat sursa citată.

Vladimir Putin a fost confruntat în legătură cu poziţia Rusiei referitor la Ucraina de către mai mulţi lideri la summitul G20 de la Brisbane, inclusiv de către preşedintele american Barack Obama, potrivit Reuters.

Liderii occidentali au ameninţat cu impunerea de sancţiuni suplimentare dacă Rusia nu-şi retrage trupele şi armamentul din ţara vecină, punând în umbră discuţiile cu privire la modalităţile de creştere economică nivel mondial.

Potrivit Reuters, un oficial rus a declarat că Putin intenţionează să plece mai devreme pentru că trebuie să participe la o serie de întâlniri la Moscova.

UCRAINA IA ATITUDINE! Petro Porosenko: Este o măsură decisivă, s-a terminat cu jocul

Liderul de la Kremlin a fost însă se pare vizibil deranjat de schimburile de replici avute la summit cu o serie de lideri occidentali, printre care şi premierul canadian Stephen Harper.

'Cred că vă voi strânge mâna, dar am un singur lucru să vă spun: trebuie să plecaţi din Ucraina', i-a spus Harper lui Putin la summit, potrivit purtătorului său de cuvânt, Jason MacDonald.

Răspunsul lui Putin la acest comentariu nu a fost unul pozitiv, a precizat MacDonald, fără a furniza alte detalii.

SUMMITUL G20. Declaraţia lui Barack Obama pe care au aşteptat-o toţi liderii mondiali

loading...

Ştirile orei

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 noi, 2014
Vintila Elena
Locuri de munca urgente!
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ