Ţara în care ciocolata a fost declarată "junk-food"

| 01 noi, 2013

Congresul din Mexic a votat joi includerea ciocolatei în categoria alimentelor hipercalorice, fiind supusă unei noi taxe, în cadrul unor măsuri de creşteri fiscale, ce vizează suplimentarea veniturilor la buget şi combaterea obiceiurilor alimentare nesănătoase ale populaţiei.

Printre amendamentele privitoare la noile măsuri fiscale se numără un impozit pe "alimentele bogate în sare, zahăr şi grăsimi" - definite ca alimente ce conţin peste 275 de calorii la 100 de grame, argumentându-se că numeroase tipuri de ciocolată conţin până la de două ori mai multe calorii, conform reuters.com.

Hamburgerii de la McDonalds, de exemplu, se situează sub acest punct de referinţă, conform datelor disponibile pe site-ul companiei.

Proiectul de lege propus luna trecută prevedea un impozit de 5%, însă Congresul mexican a adoptat o impozitare cu 8% a ciocolatei.

Ciocolata a fost inclusă într-un grup de alimente hipercalorice din care fac parte gelatina, dulciurile şi anumite tipuri de budincă.

Etimologia cuvântului ciocolată provine din cuvântul de origine aztecă "xocolatl", care se referă la băutura amăruie preparată din boabe de cacao, rezervată aristocraţiei aztece, conform lingviştilor de la Institutul Smithsonian din Washington.

În multe regiuni din America Latină, boabele de cacao erau folosite ca monedă de schimb, iar mayaşii şi aztecii credeau că acestea au proprietăţi magice.

Conform legendei, regele aztec Montezuma i-a oferit această băutură conchistadorului spaniol Hernán Cortés, la sosirea în Mexic, în secolul al XVI-lea.

loading...

Ştirile orei

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 noi, 2013
Anda Simionescu
Daca te-ai plictisit de invazia de reclame de pe net si vrei sa castigi niste bani, intra pe
http://www.maildirect.ro/inregistrare/7982e920b1ad0381b2055aa69b518803
BAFTA
02 noi, 2013
un roman
cu masura asta maresc cantitatea de cacao si ciocolata trimisa la export. Mai multi bani in buzunarele unora...
Dar ar fi multe de spus despre istoria ciocolatei, ma opresc doar asupra faptului ca ciocolata obisnuita contine CEL PUTIN 50% ZAHAR, pana la 10% und de cacao iar restul de 40% probabil cacao...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ