TEAMA DE REFUGIAŢI! Danemarca introduce condiţii mai stricte pentru dobândirea cetăţeniei

| 05 oct, 22:47

Danemarca a anunţat luni introducerea unor condiţii mai stricte pentru dobândirea cetăţeniei, la o lună după ce a redus prestaţiile sociale acordate solicitanţilor de azil, informează AFP, citată de Agerpres.

'Dobândirea cetăţeniei daneze este ceva cu totul special şi, prin urmare, este rezonabil să ridicăm ştacheta pentru a şti când o persoană poate fi considerată cetăţean danez', a explicat ministrul pentru integrare, Inger Stojberg, membră a partidului liberal de centru-dreapta Venstre, într-un comunicat.

Candidaţii la naturalizare vor trebui să obţină note mai mari la testul de limbă şi să-şi fi asigurat subzistenţa timp de cel puţin patru ani şi jumătate din ultimii cinci, în loc de doi ani şi jumătate cât se prevede în prezent. 

Pentru cei care au cazier judiciar, va fi extinsă, în funcţie de natura infracţiunii, perioada ce trebuie să treacă de la ultima condamnare. 

'Există prea mulţi oameni care au fost naturalizaţi şi care nu ştiu să vorbească daneza', a subliniat şi purtătoarea de cuvânt a social-democraţilor (opoziţie), Astrid Krag. 

Anunţul de luni intervine în urma unui acord între partidele care urmează să asigure guvernului o majoritate în parlament pentru acest proiect legislativ: social-democraţii, Partidul Popular Danez (de extremă dreapta), Alianţa Liberală şi conservatorii. 

Potrivit presei daneze, noua lege ar putea fi votată foarte rapid şi să intre în vigoare la 15 octombrie. 

De la 1 septembrie, alocaţiile pentru solicitanţii de azil care nu au copii au fost înjumătăţite la 5.945 de coroane (circa 800 de euro) lunar. Părinţii unici au dreptul la 11.888 de coroane, cu 18% mai puţin decât anterior. 

În mai multe oraşe din Danemarca sunt programate marţi manifestaţii în favoarea unui tratament mai bun pentru refugiaţi şi împotriva politicii restrictive a guvernului.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ