Traian Băsescu: În relaţia cu UE avem oful nostru naţional - raportul MCV

| 29 aug, 2014

Traian Băsescu le-a solicitat vineri ambasadorilor să explice corect în ţările unde sunt acreditaţi ultimul raport MCV, arătând că în acest document instituţiile din justiţie sunt cotate pozitiv şi că singura zonă în care mai trebuie 'lucrat' este conştiinţa parlamentarilor.

Traian Băsescu: "În relaţia cu UE avem oful nostru naţional, MCV, pe care îl consider un element de progres pentru evoluţia pozitivă a statului de drept şi a justiţiei. A fost modalitatea prin care cooperarea cu Comisia Europeană a sprijinit progresul justiţiei", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei.

El a subliniat că în ultimul raport MCV instituţii ca DNA, DIICOT, ÎCCJ şi ANI sunt cotate pozitiv.

"Marea problemă o avem în zona politică şi acest lucru trebuie înţeles de toate partidele. Protejarea parlamentarilor şi a miniştrilor prin votul Parlamentului înseamnă (....) un amestec al politicului în treburile justiţiei. Aici trebuie să progresăm", a arătat preşedintele Băsescu.

Şeful statului le-a solicitat ambasadorilor să citească ultimul raport MCV şi să spună în capitalele unde sunt acreditaţi că instituţiile sunt corect cotate, arătând că singura problemă este în zona politicului, unde va trebui 'muncit mai mult conştiinţa parlamentarilor'.

"Protejarea unor politicieni să ajungă în faţa procurorilor şi a judecătorilor este de neînţeles pentru oricare dintre statele membre UE şi NATO. Aici avem probleme, dar mesajul meu este explicaţi corect ultimul raport MCV în capitale", a subliniat preşedintele Băsescu

Citeşte şi: Traian Băsescu îşi face campanie pe Facebook cu înregistrarea pe tema CAS

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ