Transilvania: Obiectiv turistic UNIC în LUME. Un sfert de milion de oameni îl vizitează anul acesta

| 11 apr, 2014

Peste un sfert de milion de turişti străini sunt aşteptaţi să viziteze în acest an lanţul unic de biserici fortificate săseşti din Transilvania, cu 5 % mai mulţi faţă de anul trecut, întrucât turismul cultural înregistrează un trend ascendent în Ardeal, au anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Bisericii Evanghelice din România. Obiectivul turistic UNIC în lume care se află în Transilvania

În sezonul turistic 2013 s-au înregistrat aproximativ 250.000 de vizitatori în cele circa 200 de biserici fortificate şi biserici medievale săseşti din Transilvania. Cei mai mulţi vizitatori i-au numărat Biserica Neagră din Braşov, Biserica din Deal din Sighişoara, precum şi bisericile fortificate din Prejmer, Hărman, Viscri şi Biertan, a declarat preotul Ştefan Cosoroabă, iniţiatorul proiectului “Descoperă Sufletul Transilvaniei”, citat de Agerpres.

Cosoroabă este şi cel care coordonează proiectele de promovare turistică ale Bisericii Evanghelice din România.

Întrebat cu cât estimează că va creşte numărul de vizitatori ai bisericilor fortificate săseşti în 2014, Ştefan Cosoroabă apreciază că va fi o creştere de cel puţin 5 procente, acest turism încadrându-se într-un trend în creştere.

În urma unui sondaj efectuat anul trecut, la care au răspuns o mie dintre aceşti turişti, cei mai mulţi străini, marea majoritate a vizitatorilor acestor biserici germane au aflat de ele de la prieteni sau cunoscuţi, au între 40 şi 50 de ani şi sunt interesaţi să cunoască cultura ardelenească şi natura din Transilvania, potrivit agenţiei de ştiri.

De asemenea, dacă în 2013 Biserica Evanghelică a lansat în premieră naţională, primul paşaport de vacanţă, care costa 50 de lei şi cu care era permis accesul în 27 de biserici săseşti, în acest an tocmai datorită succesului acestui produs pe Internet, vor fi disponibile 3.000 de astfel de paşapoarte, tot la 50 de lei. Acest paşaport este valabil pe toată perioada sezonului turistic, între 20 aprilie şi 31 octombrie 2014, mai transmite Agerpres.

Sezonul turistic în bisericile fortificate săseşti din România se va deschide de Paşti, pe 20 aprilie, cuprinzând în acest an cel puţin 150 de evenimente culturale. În acest an va avea loc şi primul tur pe bicicletă al bisericilor fortificate din Transilvania, intitulat NO STRESS BIKE & LIKE, timp de trei zile între 11 şi 13 iulie.

Pentru a atrage finanţări şi mai ales turişti din SUA, Biserica Evanghelică a început deja să colaboreze cu organizaţii americane, cum sunt Clue Group şi World Monument Fund.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ