TRENUL NAZIST, “plin cu aur”, descoperit în Polonia, ar putea fi minat

| 28 aug, 18:39

Guvernul polonez i-a avertizat joi pe căutătorii de comori că trenul nazist care a fost descoperit lângă un oraş din sud-vestul ţării ar putea fi minat şi ar putea conţine materiale periculoase, scrie AFP, citată de Adevarul.

După ce s-a confirmat oficial că legendarul tren nazist chiar există lângă oraşul Walbrzych, numeroşi căutători de comori au împânzit zona, sperând să găsească trenul despre care legendele spun că ar fi plin cu aur şi bijuterii. Oraşul se află la 10 km de graniţa cehă, într-o zonă cunoscută pentru minele de cărbuni.

Împrejurimile trenului ascuns sunt minate, iar în tren ar putea exista materiale periculoase de pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial, avertizează Piotr Zuchowski, secretar de stat în ministerul Culturii şi Patrimoniului.

El spune că, după ce s-a confirmat existenţa trenului, zona a fost invadată de vânătorii de comori care speră să se îmbogăţeascăa găsind un tren cu lucruri fabuloase. Zuchowski spune că orice căutare trebuie să înceteze până când oficialii nu vor securiza zona.

Locul descoperirii a fost ţinut secret, însă informaţii neoficiale spun că trenul s-ar găsi la nord de Walbrzych, într-un tunel a cărui intrare a fost aruncată în aer de nazişti acum peste şapte decenii. Tunelul s-ar afla lângă o linie de cale ferată care este folosită şi acum. Un consilier juridic al celor două persoane care au făcut descoperirea spun că trenul blindat are între 120 şi 150 metri lungime, însăa nu s-au făcut comentarii asupra conţinutului vagoanelor.

Pe 20 august s-a anunţat că două persoane susţin că au găsit un tren nazist, a cărui soartă este învăluită în mister de cand s-a zvonit ca a disparut aproape de sfarsitul Celui De-al Doilea Razboi Mondial, incarcat cu pietre pretioase si arme. Potrivit miturilor locale, prezentate de Radio Wroclaw, trenul a intrat într-un tunel din apropierea castelului Ksiaz în regiunea montana Silezia Inferioara şi nu a mai ieşit niciodată.

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ