Turcia afirmă că ''împărtășește suferințele'' armenilor

| 20 apr, 23:34

Turcia ''împărtășește suferințele copiilor și ale nepoților'' armenilor, a declarat luni Biroul premierului turc cu ocazia împlinirii unui secol de la declanșarea genocidului împotriva armenilor în timpul Imperiului Otoman pe care Ankara îl neagă categoric, relatează AFP.

Prezentându-le ''condoleanțe'' descendenților victimelor acestei drame, survenită între 1915 și 1917, Biroul lui Ahmet Davutoglu estimează că Turcia și Armenia, țări vecine, trebuie ''să-și oblojească rănile acestui secol și să-și restabilească raporturile umane'', se precizează în comunicat.

Comunicatul, notează AFP, survine cu câteva zile înainte de comemorările consacrate împlinirii a o sută de ani de la evenimente și nu merge dincolo de ''condoalențele'' inedite prezentate anul trecut de Ankara urmașilor victimelor.

Pentru armeni, data de 24 aprilie 1915 marchează începerea arestărilor și a deportărilor masive care au costat viața a circa un milion și jumătate dintre armeni, în cadrul unei campanii de eliminare sistematică.

Turcia respinge însă categoric termenul de genocid, recunoscut de către numeroase țări, și-i denunță pe toți cei care-l folosesc. Ea evocă ''masacre reciproce'' în ultimii ani ai unui imperiu pe cale de prăbușire.

Tag-uri: armeni, Turcia
loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 apr, 01:55
Dumitrita
Oferta de munca
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ