Uniunea Europeană ar putea avea un NOU membru

| 08 dec, 2014

Serbia ar trebui să facă parte din Uniunea Europeană, iar reformele efectuate de guvernul condus de premierul Aleksandar Vucic sunt în interesul cetăţenilor, cu sau fără UE, a apreciat fostul preşedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, într-un interviu publicat luni de Tanjug.

Cu această ocazie, Barroso s-a declarat foarte mândru de faptul că se afla la cârma executivului european în momentul în care s-a pus problema deschiderii negocierilor de aderare cu Serbia, remarcând că procesul a început şi se desfăşoară aşa cum trebuie. 'Ştiu că premierul Aleksandar Vucic a primit un mandat puternic din partea populaţiei sale şi sper că un progres real va fi realizat pe drumul Serbiei spre UE. Eu cred Serbia ar trebui să fie în UE', a subliniat Barroso.

Responsabilul de origine portugheză se aşteaptă ca Serbia şi UE să dezvolte relaţii mult mai apropiate, dar a refuzat să speculeze cu privire la eventualul calendar al procesului de aderare la UE. Trebuie realizate progrese în negocieri, dar şi în ceea ce priveşte reformele din domeniul economic, al administraţiei centrale şi al statului de drept din Serbia, a spus el.

Rugat să comenteze cu privire la aceste eforturi, Barroso a reluat o poziţie exprimată deja de Comisia Europeană pe parcursul mandatului său de preşedinte. 'Recunoaştem progresele realizate în mai multe domenii - statul de drept, independenţa justiţiei, reforma administraţiei şi cooperarea regională -, mai ales cu privire la relaţiile cu Pristina', iar acest lucru este benefic pentru Serbia şi pentru regiune, a explicat el.

Totuşi, rămân zone unde eforturile trebuie să continue cu mare hotărâre, precum 'libertatea presei, respectarea tuturor principiilor statului de drept şi anumite elemente de reformă economică', a conchis Jose Manuel Barroso.

Bruxelles-ul, în COLAPS ECONOMIC. Factorul care a dus la prăbuşirea stâlpului Uniunii Europene

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ