Verdict usturător pentru Facebook. Ce se va întâmpla cu reţeaua de socializare în următorii trei ani

| 29 sep, 2014

Cercetătorii de la Princeton au ajuns la o concluzie: social media este ca o boală care se răspândeşte rapid dar care, în cele din urmă, moare.

Un studiu realizat de departamentul de mecanică şi inginerie aerospaţială din cadrul universităţii Princeton relevă un deznodământ sumbru pentru cea mai populară reţea de socializare din lume, Facebook. Până în 2017, site-ul lui Zuckerberg îşi va pierde 80% din utilizatori, notează TIME.

Creșterea Facebook va ajunge până la urmă la un final rapid, la fel ca o boală infecțioasă care se răspândește rapid și se risipeşte brusc, spun cercetatorii de la Princeton care folosesc boli pentru a modela ciclurile de viață ale mass-media sociale.

Citeşte şi: Cum să ascunzi statusul "Seen/Văzut la" pentru Facebook Chat

Bolile infecțioase, precum pojarul, și rețelele de socializare, precum MySpace, se comportă într-un mod asemănător. În fază inițială, să răspândesc foarte repede între oameni, după care ating un punct culminant și ulterior începe o etapă de declin. Astfel, cercetatorii au prezis că Facebook ar putea întâmpina un declin rapid, cauzând site-ul să-și piardă 80% din baza de utilizatori de vârf între 2015 și 2017.

În esenţă, utilizatorii Facebook îşi vor pierde interesul încetul cu încetul pe măsură ce prietenii lor vor face acelaşi lucru. Ideile, ca şi bolile, s-au dovedit a se răspândi molipsitor între oameni înainte de a muri în cele din urmă, scriu cercetătorii.

Vezi studiul întreg AICI.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ