Vicepremierul moldovean: Chişinăul va primi gaz rusesc din România dacă Ucraina opreşte tranzitul

| 10 sep, 2014

Republica Moldova va putea primi gaz rusesc din România dacă Ucraina va bloca tranzitul, a declarat miercuri vicepremierul moldovean Adrian Cându, ministru al economiei, relatează Itar-Tass.

Potrivit oficialului de la Chişinău, odată pus în funcţiune gazoductul Iaşi-Ungheni, construit împreună de Republica Moldova şi România, Moscova şi Bucureştiul pot ajunge la o înţelegere pentru livrarea de gaze ruseşti din România.

'Acest lucru ne va întări securitatea energetică, în cazul în care tranzitul de gaze prin Ucraina se va opri', a spus Cându, potrivit Itar-Tass.

El nu a oferit detalii suplimentare, dar a spus că această chestiune a fost discutată săptămâna trecută în timpul vizitei la Chişinău a directorului adjunct al Gazprom, Valeri Golubev.

Acesta a mai afirmat că proiectul de conectare a sistemului de transport de gaze din Republica Moldova la reţeaua europeană prin România nu este îndreptat împotriva Gazprom, ci a fost conceput să diversifice sursele de alimentare ale Republicii Moldova.

România îşi asigură 80% din nevoile de gaz din producţia internă şi cumpără restul de la Gazprom, păstrând gazul în depozite subterane, notează Itar-Tass.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ