VLADIMIR PUTIN, ameninţat de cei mai sângeroşi terorişti

| 03 sep, 2014

Membri ai grupului terorist "Statul islamic" au lansat în reţeaua de socializare un videoclip în care amenință că vor declanşa un război în Cecenia și în tot Caucazul, anunţă canalul TV arab Al-Arabiya.

Potrivit respectivei surse, insurgenţii islamici l-au ameninţat personal pe președintele Vladimir Putin, care este un aliat al liderului Siriei, Bashar al-Assad, şi căruia Rusia îi furnizează regulat arme și echipament militar. Videoclipul, postat pe portalul YouTube, demonstrează cum unul dintre militanți aflat în cabina de pilotaj a unui bombardier de pe un aerodrom militar din provincia siriană Raqqa îl ammeninţă pe Putin.

Un alt insurgent, aflat într-un automobil, îi spune lui Vladimir Putin: "Prin acest mesaj îţi comunicăm că toate avioanele pe care le-ai furnizat lui Bashar, la rugăminea noastră, Allah, le va îndrepta spre tine. Noi, cu permisiunea lui Allah, vom elibera Cecenia şi tot Caucazul. Statul Islamic există, el va exista şi se va dezvolta în continuare cu voia lui Allah. Jilţul tău se clatină, se află în pericol şi se va prăbuşi odată cu apariţia noastră în faţa ta. Noi suntem déjà în drum către tine", îşi încheie mesajul sursa citată.

Membrii grupului terorist “Statul Islamic” îl ameninţă, de asemenea, pe Assad, numindu-l porc. Ei au acaparat aerodromul din Tabak la finele lunii august şi au intat în posesia unor loturi mari de arme grele, tancuri și avioane ce au aparţinut armatei siriene.

De menţionat că Rusia déjà se pregăteşte să respingă pericolele posibile de tipul celora anunţate de gruparea islamistă. Mihail Popov, adjunct al secretarului Consiliului de securitate al Rusiei a declarat pentru RIA Novosti că “doctrină militară rusă va include schimbări legate de pericolele şi ameninţările ce au apărut după declanşarea evenimentelor din Ucraina, "primăvara arabă" și a conflictului armat din Siria.” El a remarcat că statele mari din lume, în lupta pentru interesele lor, folosesc tot mai des acţiuni indirecte, cum ar fi oranizaţiile radicale şi extremiste, unităţi militare particulare şi protestele populaţiei

Potrivit lui Popov, asupra procesului de pregătiri pentru respingerea pericolelor şi ameninţărilor existente a influienţat dorinţa SUA de a consolida sistemul global de apărare anti-rachetă, precum şi crearea forţelor armate de apărare aerospaţială.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ